Poengdeling nok en gang mot Redalen i høstmørket

Som vanlig ble det spenning til siste spark på ballen da vi møtte Redalen til dyst i flomlyset på KK fredag kveld. Den avgjørende scoringen kom verken i den ene eller andre enden av banen, og dermed endte det igjen med poengdeling.

Sist vi møtte Redalen ledet vi 1-3 på bortebane med kun to minutter pluss overtiden igjen å spille. Den gang rotet vi det skikkelig til, og fikk kun ett poeng med oss hjem etter to sene scoringer. På en eller annen måte føltes det nesten ikke overraskende, for at Redalen mobiliserer til det fulle når de møter Kolbu/KK, det er det ingen tvil om! Vi kan være så dominerende i banespillet som vi bare vil, men poengene skal deles, hver gang, uansett. Da kan vi ikke gjøre annet enn å gi Redalen skryt for måten de fremstår på, og så får vi heller jobbe med oss selv og sørge for å knekke koden til neste gang vi møtes.

Rundens kamp var av det stilige slaget; i tussmørket på KK-plassen, med flomlys og Champions League hymnen ved innmarsj. Vi forventet et gjestende lag som ville legge seg lavt i banen for å satse på kontringer, og fikk også rett i denne antagelsen. Det betød at vi kunne stå ekstra høyt med egen backfirer, og fikk mye tid og rom til å etablere eget spill. Med omtrent alle mann godt inne på egen banehalvdel, ble det vanskelig å bryte ned Redalen som sto kompakt og godt imot de gangene vi prøvde å tre oss gjennom. At gradestokken lå rundt 0 grader og rim la seg på gressmatten, gjorde også spilleforholdene litt ekstra utfordrende for begge lag. Ballen skøyt fart på den roligste pasning, og flere av forsøkene på gjennombruddspasningene i bakrom, rant derfor ut i sanden og inn til keeper.

De gangene Redalen forsøkte seg på noe i den første omgangen, var det stort sett alltid på kontringer etter at vi selv hadde lagt igjen en del folk i motsatt ende av banen. Vi har egentlig veldig god kontroll her, men det glipper én gang da Redalen blir kreditert et straffespark. De kommer seg rundt på høyresiden, og skuddet fra noe skrått hold treffer hånda til undertegnede i taklingsforsøket for å blokkere avslutningen. Ikke at det var med vilje, men straffen var dessverre korrekt dømt og i det hele tatt godt sett av dommeren. Straffen settes sikkert til motsatt side for Lars i buret, og dermed ledet Redalen 0-1.

Det tar heldigvis ikke lang tid før vi svarer, og det er på en dødball at det skjer. Et hjørnespark fra Engelien svinges inn i boksen der en Redalen-spiller får stusset ballen videre bakover. Derimot ikke lenger enn til pannebrasken til midtstopper Tov, som på tryggeste vis stanger inn utligningen (eller reduseringen som vår egen speaker har for vane å kalle det).

Vi fortsetter å dominere banespillet utover i omgangen, og skaper også et par feite muligheter uten at det blir tellende resultat. Først har Simen Stensrud et glimrende løp på sin høyreside, og smeller et hardt innlegg inn langs som suser forbi samtlige i boksen og ut til ingenting. Et i grunn ferdigscoret innlegget som burde gitt oss scoring, men dessverre var ikke løpene i boks helt der de kanskje burde være ved akkurat dette tilfellet. Ikke lenge etterpå er det en av dagens mest positive profiler som markerer seg. Kristian Bjørnerud gjør stort sett alt selv, finter med seg ballen inn i boksen og hamrer i vei et skudd som treffer tverrliggeren så hardt at både nett og stenger trolig gynger fremdeles. En fin prestasjon, men igjen, kun nesten for vår egen del.

Lagene gikk dermed til pause med 1-1 til hvilen. En omgang der vi dominerte det meste av banespillet, men der vi ikke evnet å skape like mye sjanser fremover som det vi kanskje hadde trodd og ønsket på forhånd.

I garderoben er vi enige om at vi så absolutt har mer å gå på prestasjonsmessig, men de siste 45 minuttene blir dessverre ikke veldig ulikt det som skjedde før pausen. Selv om vi også i denne omgangen får styre mye av det som skjer, klarer Redalen både å løfte eget lag i banen samt få til mer av eget spill enn hva de gjorde før hvilen. Det ville vært en løgn å påstå at vi skapte sjanser som perler på en snor i denne omgangen, men noe store får vi så absolutt. Igjen er Bjørnerud veldig nære etter et godt skudd fra skrå vinkel, og også Thore er svært nære men kun en feberredning fra en sprellende Stig Anders i Redalens mål gir oss ikke mer enn et nytt hjørnespark. Disse har vi også ekstremt mange av i kampen, men det blir aldri skikkelig farlig i boksen til gjestene. Til det er Redalen rett og slett veldig gode i egen boks, og nesten samtlige av innleggene som skrus inn i feltet blir klarert gang etter gang.

Redalen er heller ikke helt ufarlige i den andre omgangen, og når vi er inne på cornere så har de selv en sekvens med 4-5 på rappen. Den ene skulle også vise seg å bli i overkant skummel, men brasseforsøket får vi klarert unna på streken og slapp sånt sett med skrekken.

I sluttminuttene av omgangen setter vi innpå Kleiven som spiss nummer to for kvelden i håp om det avgjørende målet, men gjestene står godt imot og det hele ender dermed uavgjort 1-1. Vi føler vel muligens at vi hadde fortjent alle de 3 poengene denne kvelden ut i fra spill og sjanser, men det er samtidig lite å si på at Redalen tar med seg ett poeng fra KK-plassen. Gjestene hadde nemlig også sine sjanser, og med litt marginer imot for vår del kunne de like godt rappet med seg samtlige tre poeng selv.

Vi takker Redalen for en god og spennende kamp, og ønsker de lykke til videre i innspurten av årets sesong. Stor takk også til egne supportere som stilte opp i godt antall på en kald fredagskveld i slutten av september for å støtte oss! Det betyr like mye hver eneste gang, og vi skulle ønske at vi kunne gitt dere to poeng ekstra å varme dere på. Det ville seg bare ikke helt denne gangen, men vi lover å brette opp ermene for å levere en enda bedre prestasjon mot Raufoss 2 i neste runde 🙂