Etter en kort vårsesong, med kun fire tellende kamper, ligger vi som nummer to på tabellen med 10 poeng. Nå venter seks høstkamper, hvorav tre er på hjemmebane. Vind har trukket laget i avdelingen, og poengene er dermed strøket. På mandag var en gjeng motiverte fotballjenter tilbake på trening. Målsetningen om å holde oss i divisjonen, krever at vi vinner avdelingen. Vi er klare for å legge ned en skikkelig innsats!

Serieåpningen endte med 2-0 seier mot Vardal på KK. Vi bar preg av at det var sesongåpning, men hadde likevel god kontroll på kampen. Vi dominerte kampen fra start til slutt, og burde satt flere scoringer. Samme uke møtte vi Nordre Land på bortebane. En ordentlig sliteseier. Vi havnet tidlig bakpå, og slet med organiseringen. Vi var en hadde flaks som ikke lå under med flere til pause. Vi var enige om at dette var langt fra godt nok, og at samtlige måtte ta større ansvar i andreomgangen. Vi fikk satt presset bedre, og vant nesten alt av dueller. Vi kom oss høyere i banen, og etter hvert satt også spillet. Vi snur kampen siste kvarteret, og drar i land en 1-2 seier.

To uker senere dro vi til Biri med en veldig tynn tropp. Vi åpner godt, og produserer mye. Til alles frustrasjon, var det lite som gikk vår vei i kampen som endte med 1-1 og poengdeling på Biri. Positivt fra kampen mot Biri, var at samtlige tok resolutt ansvar for egen innsats, og brettet opp ermene de neste treningene. Neste kamp var mot Vind på bortebane. Et heltent lag, som ønsket heve seg fra forrige kamp. Vi havner bakpå etter 20 minutter spilt. Etter avspark, går vi rett i angrep og utligner. Vi er godt organisert resten av kampen, og varierer presset vårt. Vi vinner ballen høyt, og får mange muligheter på kontringer. Desidert årsbeste så langt denne sesongen.

Vi gjør også jobben i siste kamp før ferien hjemme mot Søndre Land. En herlig ramme rundt kampen, og mange tilskuere på Kolbu i sola den kvelden. Det er alltid litt utfordrende med omstillingen til å spille 9er, men det ble en velfortjent og komfortabel 3-0 seier i en kamp vi gjør mange bytter.

Vi ønsker å fortsette være et lag som kjennetegnes av skikkelig trøkk og tæl, noe de fleste motstandere har fått kjenne på. Vi vil også tørre spille fotball. Vi har hatt stort fokus på pasningsspill i treningsarbeidet, som vi begynner å se resultater av på banen. På god vei er vi også med organiseringen og presset vårt. Det er herlig når det kommuniseres godt, hele laget står etter og vi vinner ballen høyt. Dette lykkes vi bedre og bedre med. De som har sett kampene våre i år, er nok også enig i at det må trenes mer på avslutninger. Synes også vi har funnet en god kombinasjon av fokus på det vi skal videreutvikle, men at vi samtidig skal ha det gøy på trening.

Det er gledelig at vi nå har kommet ordentlig igang med damefotballen i klubben. Siden oppstarten har det blitt tydeligere hvordan damelaget skal drives, spillergruppa har vært tydeligere på hva som ønskes og klubben har lagt til rette for dette. Jeg må berømme spillergruppa, teamet rundt laget (Ina, Dorthe, Frode og Stein Roger) og klubben for jobben som har blitt lagt ned. En spesiell takk til Line Thirud, HC Møllerhagen og Ole Bjørn Sveum. Vi har hatt bra med oppmøte på kampene våre, og håper det fortsetter utover høsten! Takk til alle som følger oss.

Første kamp er allerede 10.august. En tøff bortekamp mot Raufoss 2 på Nammo. Vi håper se deg der! Banemannskap på både KK og Kolbu sørger også alltid for grønne baner, så skal vi prøve å ta oss av fine mål. Jeg gleder meg til fortsettelsen!

Mina Sørum