Revansje som bestilt og 3 nye poeng på konto

Sesongens andre strake bortekamp endte med ny solid seier over Brumunddals andrelag på Sveum.

Brumunddal 2
1 4
Kolbu/KK

Målscorere:

Henrik Gram Myhre x2
Simen Stensrud
Sindre Pedersen

Etter seieren borte mot Fron forrige helg var det opprinnelig klart for sesongens første hjemmekamp denne runden. Vi lar derimot gresset på Kolbu få hvile seg grønt og vakkert noen dager til, og tok oss derfor nok en bortetur – denne gangen til Sveum idrettspark og Brumunddals nest beste menn.

En strålende 1.mai med stekende sol og massevis av Kolbusupportere på tribunen la en herlig ramme for denne kampen. I samme slengen får vi vel også nevne et knippe supportere/spillere fra FK Toten som ble observert på motsatt tribune. Alltid moro når folk setter seg i bilen for å se god fotball, det er vi bare glade for att kunne bjuda på!

Høflige som vi er lar vi vertene ta iniativ de første minuttene av kampen. Vi blir nok likevel litt i overkant defensive i presset disse minuttene, og lar Brumunddal styre noe mer enn ønsket. Etter 5-6 minutter får vi likevel justert oss, og derfra og utover i omgangen er det en stillingskrig og mye dueller på midten som er gjennomgangsmelodien.

Banespillet er nok forholdsvis jevnt fordelt de første 45 minuttene, men det er kvaliteten foran begge boksene som skiller lagene denne dagen. Mens vi har stålkontroll bakover og ikke slipper vertene til én eneste stor målsjanse, kommer vi etter hvert nærmere og nærmere scoring i motsatt ende av banen. Henrik Stensrud er blant annet svært nære på et hjørnespark før Engelien og Sønsteby like etter kombinerer fint men sistnevnte får et litt uheldig touch akkurat i det avslutningen skal fyres av. Som en god kommentator ville sagt; det lå en scoring i luften nå!

Som sagt så gjort, og det er nevnte Sønsteby som er nest sist på ballen i det vi setter kampens første scoring. Venstrekanten slår et godt innlegg inn i boksen, men det er likevel ingen enkel jobb vår kaptein Henrik har i det han må tverrvende i boksen. Fra omkring straffemerket stupheader Captain Fantastic ballen knallhardt inn i keepers høyre hjørne, en strålende prestasjon av midtbaneeleganten! Etter kampslutt ble som vanlig alle målene flittig diskutert i garderoben før hjemreise, og til undertegnedes store forundring brukte kapteinen flere minutter på å ta igjen hvem og hvordan kampens første mål faktisk kom. Du har scora heftig mange og fine mål om man glemmer ut den stupheadingen der allerede i dusjen etter kampslutt… Makalaust som vi sier på vestlandet!

… stupheader Captain Fantastic ballen knallhardt inn i keepers høyre hjørne!

Etter vel en halvtime spilt dobler vi også ledelsen, denne gangen med en litt mer sjelden målgjører. Simen Stensrud mottar ballen like utafor egen 16-meter, setter på turboen og gjør et av sine sedvanlige løp langs høyresiden. Fra omtrent 30-35 meter kliner han til med et langskudd (hjemmefansen vil trolig påstå det var et innlegg) som suser inn over keeper og ned i lengste hjørne! Bra sett og ikke minst råfrekt gjort av Simen, et ekte høyreback-mål verdig.

Vi gikk dermed inn til hvilen med en 0-2 ledelse, og hadde alt i alt god kontroll før den siste omgangen på Sveum.

Publikum rakk knapt å brenne seg på kaffekoppen i pausen før vi scoret mål nummer tre like etter sidebytte. Denne gangen er det Sindre som gjør en god jobb og presser vertenes keeper som ender opp med å spille et dårlig utspill. Sindre plukker opp kula, setter fart inn i boksen og spiller fint 45 grader ut der kaptein Henrik kommer stormende. Avslutningen er klinisk, mellom beina på keeper og en perfekt start på den andre omgangen.

Vi er gode i denne perioden, gjør det enkelt bakover og kommer samtidig til flere gode muligheter fremover på banen. Sindre har i løpet av kampen gjort en solid innsats på topp, og får til slutt også betalt med scoring. Denne gangen er det Simen Engelien som setter fart på sin venstreside. Han fosser nedover linja og slår et strøkent innlegg inn i boksen der Sindre har funnet plassen sin. Avslutningen er akkurat som den skal være, og dermed var det nok lenger ingen tvil, 0-4 til Kolbu/KK!

I den siste halvdelen av den andre omgangen daler tempoet noe for vår egen del, mens Brumunddal som er nødt for å jakte scoring kjemper seg til mer av banespillet. I det 70 minutt får de også sin redusering etter et innlegg som heades inn på bakerste stolpe. Fem minutter senere har vertene også en god mulighet til å redusere nok en gang, men Johanstuen gjør en fantastisk takling og redder skuddet som bakerste mann!

De siste 10 minuttene av oppgjøret går unna uten at det skapes videre målsjanser verken den ene eller andre veien. Seieren er med andre ord aldri truet, og i det dommeren blåser av vinner vi fortjent 1-4. En herlig seier på Sveum idrettspark – et sted det alltid er vanskelig å komme til.

Med seieren har vi fått en flying start på sesongen

Med seieren har vi fått en flying start på sesongen, full pott og 8-2 i målforskjell er innafor. Samtidig er det ikke de antatt tøffeste lagene i avdelingen vi har møtt så langt, men hver kamp skal vinnes “okke som”. Nå venter Gjøvik-Lyns unggutter neste runde som med Ole Johs Engelien på sidelinja tok en imponerende seier over Gran i sin første kamp. Dette blir garantert en tøff oppgave, men skulle vi få med oss 3 poeng også her vil vi stå med 9 poeng på tre strake bortekamper. Det ville vært en perfekt start på sesongen om man ser tilbake på hvor solide vi var på eget gress forrige sesong.

Som alltids en stor takk til de mange supporterne som hadde tatt turen over Mjøsa denne dagen, vi snakker faktisk over 50 stk! Det er helt rått 🙂