Revansjens time etter ny storseier

14408157_10210955415468274_1753087294_o

Kun to lag har vært i stand til å påføre oss tap og null poeng så langt denne sesongen. Lørdag var det duket for revansje når ett av disse lagene kom på besøk til KK-plassen. Til slutt gikk det som det måtte gå, og en allerede imponerende seiersrekke ble ytterligere forlenget!

Etter en noe trøblete start på sesongen har samarbeidslaget Snertingdal/Redalen 2 virkelig fått gang på maskineriet denne høsten. Seier etter seier har ført laget oppover på tabellen, og de befinner seg på nåværende tidspunkt på en imponerende 4.plass med sine 34 poeng. Redalens A-lag gjør det som kjent også særdeles bra i 3.divisjon, og tok en ny viktig seier borte mot Lillehammer på Stampesletta fredag kveld. En tøff batalje der mange spillere og mye krefter ble brukt, og trolig var vel dette noe av årsaken til at ikke veldig mange redølinger ble sendt med samarbeidslaget til KK-banen denne lørdagen. Vi visste likevel at spillerne som var med nå ville gi oss tøff kamp om poengene, for stammen var mye av det samme som påførte oss vårt siste tap tilbake i juni.

Vi åpner desidert best i innledningen og går oppskriftsmessig opp i ledelsen allerede etter kun 4 minutter spilt. Øystein får ballen på sin venstreside og slår et hardt lavt innlegg inn i feltet bak bortelagets forsvarsfirer. Undertegnede slenger frem foten og sender ballen i stolpen, før Simen Engelien er årvåken på returen og ekspederer denne sikkert i nota.

Den gode starten som burde være en skikkelig boost og gitt oss mye energi i de påfølgende minuttene, blir likevel det motsatte denne dagen. Gjestene rister nemlig av seg sjokket og får ganske så umiddelbart spilt seg inn i oppgjøret. Til tross for en nydelig gressmatte slurver vi mye med pasningene, og evner ikke å få til det trygge oppbyggende spillet som vi har vært så gode til i de siste kampene. Gjestene presser oss høyt i banen, og når vi da er upresise samt har alt for lite tempo med kula, blir det mange baller utover sidelinja.

Selv om bortelaget ikke skaper flust med store sjanser, har de likevel et visst trykk på oss og belønnes med en rekke hjørnespark og frispark i farlig posisjon. Her har vi i motsetning til i vår blitt langt bedre, og rydder nå unna det som kommer inn i boksen. På et av gjestenes mange hjørnespark får vi klarert ut i returrommet der Henrik spiller en strøken pasning gjennom til Sindre som fosser fremover motsatt vei. I det 16-meteren nærmer seg runder høyrekanten Snertingdals keeper og følger opp med å sette inn vår andre scoring for dagen. En viktig scoring som ga oss litt pusterom i det frustrasjonen virket å bre seg noe over egne prestasjoner denne omgangen.

Stillingen 2-0 holder seg til pause, men det er bare å berømme bortelaget for å være det første laget på lenge som klarer å krige oss ut av stilen. Vi er enkelt og greit veldig effektive på de sjansene vi selv skaper denne omgangen, og at Snertingdal/Redalen 2 var fullt på høyde med oss i de første 45, er det bare å innrømme.

14407803_10210955421468424_847780676_o

I garderoben til hvilen er vi alle enige om at prestasjonen så langt har vært for dårlig, og at en helt annen vilje må legges ned om vi faktisk skal ta med oss alle de 3 poengene denne dagen. Vi løfter oss også noen hakk fra starten av i den andre omgangen, men det er tydelig at gjestene overhode ikke har gitt opp, og kampen bølger frem og tilbake i denne perioden. Ikke mange minuttene er spilt i det Snertingdal spiller seg til en gigantisk sjanse med en fin gjennombruddspasning mellom våre stoppere. En mot en gjør vår bakerste mann, Andreas, en meget viktig beinparade og sørger for at vi unngår baklengsmål og ny spenning i kampen.

I det 62 minutter er spilt punkterer vi på mange måter kampen etter at Engelien setter inn sitt andre mål fra kloss hold. Mye av piffen virker naturlig nok å gå ut av gjestene etter denne scoringen, samtidig virker selvtilliten i eget lag å bre seg slik at vi omsider begynner å spille den fotballen vi har hatt for vane å gjøre siden sommerpausen.

Fem minutter etter at vi går opp til 3-0 bestemmer dagens bestemann seg for å presentere sitt hattrick for publikum. Engelien motter en ball i boksen, vender opp og curler inn sin tredje scoring i keepers lengste hjørne. En fin prestasjon en formspiller verdig, og på dette tidspunkt var det egentlig bare et spørsmål om hvor mange pinner som til slutt skulle føres opp på resultattavla.

Riktig nok er det kun vi som scorer mål i dette oppgjøret, men det må nevnes at gjestene også spiller seg til et par feite sjanser i den andre omgangen. Det vil seg derimot bare ikke for Snertingdal/Redalen 2 denne dagen, og avslutningene som kommer sniker seg utenfor stolpene til Andreas i buret.

14359721_10210955418188342_1873071741_o

Med 20 minutter igjen på dommerens klokke skal det bli desto tøffere for gjestene i det Snertingdals keeper blir vist det røde kortet. Det er Sindre som plukker opp et svakt utspark, stormer mot målet og blir meid ned i det han runder keeper. Gjestene er i harnisk og protesterer kraftig på avgjørelsen som de påstår er feil da de mener å ha en utespiller på streken som kan avverge. Nå er ikke undertegnede selv dommer, men regelen er ganske klar på at det skal deles ut rødt kort om angripende lag blir fratatt en åpenbar scoringsmulighet ved at det begås en forseelse som straffes med frispark eller straffespark. Om ikke Sindre alene med et 7,32 meter bredt fotballmål og en utespiller på streken er en åpenbar scoringsmulighet, så vet sannelig ikke jeg. Avgjørende for kampen var situasjonen uansett ikke, og høflig som kun SuperSundseth er, klinket han like greit det påfølgende straffesparket godt over målet(!)

woody

Midtstopperen skulle likevel vise seg å få sin revansje kun minutter etter straffebommen. Gjestenes nye keeper gir retur på et skudd fra langt hold, og i boksen dukker nettopp Sundseth opp og setter kontrollert inn lagets femte scoring for dagen.

Mange bytter blir gjort mot slutten, og gledelig var det blant annet å se Petter Haugen tilbake i svart drakt etter at han flyttet til Oslo etter fjorårssesongen. Benyttet i den andre omgangen var også Hans, Lars Ødemark, Pål Jørgen, Stian Søreng og Pål Johanstuen.

På overtid er det gutten med comebacket som setter prikken over i’en med et vakkert langskudd. Petter klinker til fra vel 25 meter og ballen suser inn bak gjestenes keeper til 6-0 på blokka. Det blir også stillingen til full tid, og nye 3 poeng kunne dermed innkasseres!

14339806_10210955414908260_1234594705_o

Selv om vi nok en gang vinner med overbevisende sifre, må vi være så ærlige å innrømme at dette ikke var en toppkamp fra vår side. Snertingdal/Redalen 2 er fullt på høyde med oss, i perioder bedre, gjennom så godt som hele den første omgangen. I den andre omgangen tar vi oss litt sammen, men vet likevel at vi har mye å gå på også her. Det å vinne 6-0 på en middels dag er jo likevel en styrke i seg selv, og sier mye om hvor mye som bor i dette laget.

Toten gikk på et nytt poengtap denne runden i det Vind kjempet seg til 1-1 hjemme på Vind-plassen. Dermed leder vi tabellen med 7 poeng ned til FK Toten og Munkene med tre serierunder igjen å spille. Siden sommerpausen er 8 strake kamper vunnet, 45 mål scoret og kun 4 mål sluppet inn. Bunnsolid på alle mulige måter, og nå gjenstår det å fullføre de siste kampene i samme stil! En seier på de siste tre kampene vil sikre bøtta i 4.div, men med tøffe lag igjen på papiret skal ingenting feires riktig enda – selv om våre naboer tydeligvis har gitt opp alt.

Takk til Snertingdal/Redalen 2 for kampen, og ikke minst til publikum for støtten på tribuna også denne runden!

Avslutningsvis sendes også masse lykkeønskninger til Henrik som lørdag spilte sin siste kamp (for denne gang) i Kolbudrakt. Løpsmaskinen og målscoreren har gjort en formidabel innsats sentralt på midtbanen denne sesongen, men har nå bestemt seg for å trappe ned på treningen og heller ha noen avslappende måneder i det norske forsvaret. En alltid like smørblid og positiv gutt som vil bli savnet på feltet, og som vi naturlig nok håper å se tilbake i den svarte og hvite drakten fort som overhode mulig! 🙂

Av: Michael Urrang

14393982_10210955415988287_1819198415_o

14408005_10210955423628478_1877354432_o