Seier og solid gjennomført mot Brumunddal 2

En svært overbevisende førsteomgang resulterte til slutt i en komfortabel 5-2 seier i 4.divisjon mandag kveld. Unge gutter med mye fotballtalent i seg til tross, men andrelaget til Brumunddal fikk det tøft på den strøkne KK-matta.

Det er vel egentlig ikke mulig å få skrytt nok av den fantastiske jobben banemannskapet gjør både på KK og Kolbu stadion uke etter uke. Gressmatten som møtte oss spillerne i går er ikke annet enn utrolig, som et persisk teppe til en million dollar i grønt og hvitt!

Vi bestemmer oss i garderoben før avspark å gå knallhardt ut, sette et høyt press og sørge for å vinne de første duellene i kampen. Det er ikke første gang vi har ønsket å gjøre nettopp dette, men ved tidligere forsøk har det blitt mye halvhjertet. Mot Brumunddal mandag fungerte det derimot til fulle! Vi kjører hele showet i åpningsminuttene, og den første scoringen var nesten nødt for å komme som følge av det massive trykket. Det er Henrik som gjør det meste selv i det han etter 5 minutter på klokka stjeler ballen fra gjestenes anker og kommer alene med keeper. Iskald avslutningen til side for keeper og tidlig ledelse for oss.

Etter scoringen fortsetter vi å lykkes med det høye presset. Gjestenes unge spillere blir ofte noe naive i valgene sine, og mister som følge av dette ofte ball i svært ugunstige posisjoner. Vi får et annullert mål i det Simen E slår et godt frispark inn i boksen som undertegnede hopper opp og stusser videre i målet. Som høydepunktene fra videoen viser er det hvert fall for min del vanskelig å se hva som er galt med den duellen. Blikk har kun fokus på ball, armer er nede og en keeper som til slutt feilberegner – men hva gjør så det når Henrik virkelig har knytta på seg skoene denne kvelden? Like etter denne situasjonen vinner vi nemlig et utspark på midten, Simen E forserer med ballen noen meter før han slipper en perfekt pasning til Henrik som nok en gang er iskald og plasserer inn vår andre scoring.

13517690_10210166505826026_1893412286_o

Etter 20 minutter burde vi vel strengt tatt hatt 4-5 scoringer etter et helt hav av sjanser. Litt typisk da, og slik det har vært så mange ganger tidligere denne sesongen ender vi istedenfor opp med å invitere gjestene “inn igjen i kampen” etter at de får en heldig redusering på hjørnespark. Innlegget som nok var ment å være utoverskrudd, får en merkelig bane i lufta og skrur inn igjen mot målet. Toro har tatt et lite steg ut og får ikke nok kraft i hanskene i det han må rygge tilbake og forsøke å bokse ut ballen.

Vi burde overhode ikke bli det, men det kollektive faller litt etter gjestenes scoring, og vi får en 10 minutters periode der vi virker litt preget av reduseringen til Brumunddal. Heldigvis vedvarer altså ikke denne perioden så veldig lenge, og vi reiser oss blant annet etter svært bra kriging fra den sentrale trioen på midten med Hans som sjef for det hele i sin ankerrolle.

Vår tredje scoring kommer etter vakkert spill som starter helt bak i eget forsvar. Stensrud gjør først en viktig jobb i det han vinner ballen ved sidelinja og spiller videre til Hans sentralt. Midtbaneankeret trer den direkte gjennom til Simen E på sin kant som fosser nedover linja og slår et hardt og lavt innlegg inn i boksen. Der dukker nok en gang Henrik opp, avslutningen er god, men keeper redder og gir retur som undertegnede enkelt kan sette inn i nota.

Ti minutter senere går vi opp til 4-1 og nok en gang er det gledelig at det hele starter bakfra. Denne gangen er det Tov Magne som tar meg seg kula i rommet han har foran seg på sin venstreside. Godt inne på gjestenes banehalvdel spiller han gjennom til undertegnede som kommer seg forbi Brumunddals stopper og sikkert kan trille inn vår fjerde scoring i keepers lengste hjørne. Til pause stod det dermed 4-1 etter en meget oppløftende omgang med mye godt spill, og massevis av sjanser skapt som fort kunne og kanskje burde gitt noen pinner til på tavla.

13467353_10210166505706023_518151372_o

Den andre omgangen kan oppsummeres i noe kortere drag i det den nok preges av at vi leder ganske så komfortabelt, og samtidig gjør en hel del bytter som stykker opp spillet. Resultatmessig ender de siste 45 minuttene med 1-1 etter at Kleiven scorer vårt mål på et lurt skudd fra skrått hold som overrasker gjestenes keeper og sniker seg inn helt nede ved stolperota.

Brumunddalens andre mål for kvelden kommer helt på tampen av kampen etter en stuss på midten og påfølgende godt innlegg som styres kontrollert inn av spissen i boksen.

Vi skaper også ganske mange feite sjanser i den andre omgangen, men avslutningene blir ikke helt det store og ofte blokkert av gjestene. Det ender dermed 5-2 i det som må kunne sies å være en positiv opptreden fra vår side med mye mye bra spill, noen flotte mål og masse sjanser skapt. Dessverre slipper vi inn to nye mål som vi så absolutt håpte å unngå, men vi har rett og slett ikke helt flyten med oss bakover så langt denne sesongen. Man må likevel gjøre seg fortjent til både flyt og flaks, så her må vi fortsette å jobbe på treningsfeltet slik at vi forhåpentligvis i de resterende kampene av sesongen unngår såpass med baklengs som vi har hatt til nå.

Vi takker ungguttene fra Brumunddalen for kampen, mange spennende talenter, spesielt på midtbanen som garantert kommer til å hevde seg i årene som kommer. Håper samtidig det går bra med gjestenes keeper som fikk seg en lei smell mot slutten av oppgjøret og måtte gi seg før det hele var over.

Duskregn og ikke optimale forhold for de på tribunen, men også denne kvelden var det møtt opp en god del tilskuere og det er vi svært takknemlige for! 🙂

Neste kamp blir knalltøff, toppkamp borte mot Nordre Land som har bøtta inn mål så langt denne sesongen og vil bli en hard nøtt å bryte ned. Er vi like tente og rolige med ball som det vi var i dag burde vi likevel ha alle muligheter til å reise hjem med 3 nye poeng i banken! FK Totens tap mot Munkene gjør det ikke heller mindre spennende på tabellen, og det skiller nå kun 3 poeng mellom oss fire lag på toppen av tabellen.

Av: Michael Kornbrekk Urrang

13517757_10210166505186010_1375385274_o

Dagens desiderte bestemann med to scoringer og bunnsolid innsats på midtbanen!

Dagens desiderte bestemann med to scoringer og bunnsolid innsats på midtbanen!

Han løper ikke mest, men fra sidelinja vant denne mannen definitivt trenerkampen :)

Han løper ikke mest, men fra sidelinja vant denne mannen definitivt trenerkampen 🙂