Seier mot Reinsvoll på en under middels dag

Det ble til slutt en beskjeden 2-1 seier etter en sen overtidsscoring i den tredje treningskampen så langt denne vinteren. På en dag der lite lignet på det vi maktet å gjøre mot Gjøvik-Lyn, ga Reinsvoll oss tøff kamp hele matchen gjennom uten at divisjonsforskjellen var videre synlig.

La det være sagt med en gang, Reinsvoll skal ha veldig mye av æren for at vi spiller en heller dårlig fotballkamp denne kvelden. Det er enkelt å skylde på at vi ikke helt hadde dagen, og at vi dermed ødelegger for oss selv. Gjestene skal derimot ha all kreditt for at det faktisk er de som gjør oss så tamme som vi fremstod. Vi møter rett og slett en motstander som er heltent på å vise seg frem mot et lag fra divisjonen over, og som vi kanskje virket å undervurdere noe på forhånd – uten at vi hadde grunn til det.

Vi får egentlig en pangstart på kampen i det Sundseth header inn et langt innkast fra Sindre etter kun 4-5 minutter. Vi styrer også banespillet i disse åpningsminuttene da Reinsvoll legger seg lavt i banen og lar oss spille vårt spill. Problemet var bare at vi lykkes med ekstremt lite av det spillet vi ønsket å få til denne kvelden. Gjennomgangsmelodien for hele kampen kan vel oppsummeres med at bevegelsene fremover i banen var for halvhjertet, lysten og viljen til å ville ha ball var for liten, og at tålmodigheten til gutta bakerst dermed rant ut. Resultatet ble dermed en rekke 50/50 pasninger der vi tapte de fleste duellene og endte opp med at Reinsvoll fikk brudd og kontret motsatt vei.

Hele den første omgangen er i det hele tatt jevnspilt, der vi for vår egen del ender opp med et par store sjanser uten at vi klarer å doble ledelsen. Gjestene på sin side får en rekke gunstige brudd, men uten at de helt klarer å utnytte mulighetene vi gir dem. Reinsvoll belønnes i stedet for en haug med hjørnespark, men Lars er dyktig på streken og får ryddet unna det som kommer. Til pause stod der dermed 1-0 fordel oss etter en jevn omgang uten det helt store spillet.

Vi går ut til den andre omgangen med et mål om å løfte den svake prestasjonen vi leverte de første 45 minuttene, men får en helt annen start på omgangen enn hva vi planla. Reinsvoll bruker nemlig bare noen få minutter på å sette inn utlikningen til 1-1 etter nettopp et hjørnespark som heades inn på bakre stolpe.

Selv om det ikke var så forferdelig mye positivt å ta med seg fra denne treningskampen, får vi brukt så godt som hele stallen og 18 spillere er i aksjon i løpet av kampen. Godt med spilletid før sesongstart har vi alle godt av, og kamptreningen vil alle spillerne nytte godt av fremover. Etter 60 minutter gjør vi et planlagt hockeybytte, og 7 spillere som startet kampen blir erstattet av resten av gutta på benken.

Vi virker å få en liten vitamininnsprøytning med byttene som blir gjort, og evner å ta mer kontroll over banespillet den siste halvtimen. Reinsvoll er derimot ikke ufarlige, og kommer flere ganger i skumle situasjoner med overtall etter at vi roter det litt til for oss selv. Heldigvis er gjestene unøyaktige ved flere av disse anledningene, samtidig som Andreas gjør et par gode redninger på de skuddene som kommer.

I det kampen ser ut til å ebbe ut med uavgjort og 1-1, bestemmer Petter Bakkelund seg for at kun seier er godt nok. En kanonkule fra omkring 20 meter suser inn i keepers venstre kryss og dermed vinner vi denne treningskampen 2-1. En strålende prestasjon av Petter som nå har 3 mål på 3 kamper så langt i vinter.

Alt i alt ble vel ikke dette helt den kampen vi så for oss på forhånd, men vi takker Reinsvoll for å ha gitt oss en vekker som vi skal ta med oss videre i treningsarbeidet fremover. Nå fikk vi vel egentlig en liten smak på hvor bunnivået vårt ligger om vi senker oss et par hakk fra der vi bør være, og målet for året må være å se minst mulig av dette når poengene faktisk skal deles ut.

Takk til Reinsvoll for bra matching og god treningskamp. Vi ønsker laget lykke til videre både med vinterens Brother-Cup, samt sesongen i 5.divisjon som kommer. Med fjorårets opprykk møter vi nettopp Reinsvoll med vårt andrelag dette året, og vi skal virkelig være på hugget for å ta med oss alle poengene fra de to kampene!