Seier i siste hjemmekamp for sesongen

Etter en svak førsteomgang på halv maskin, endte det likevel med en trygg seier i siste hjemmekamp på Kolbu i 2017.

Kolbu/KK
4 0
Nordre Land

Målscorere:

Anders Kleiven
Michael K. Urrang
Øyvind F. Sundseth
Henrik B. Stensrud

Siden de sure tapene for Gran og Follebu i starten av september, har både Faaberg, Snertingdal/Redalen2 samt FK Toten alle blitt feid av banen i Kretsligaen. Denne runden var det laget nest sist på tabellen, Nordre Land, som tok turen til Kolbu idrettsplass for å møte et hjemmelag i god høstform. Gjestene selv hadde ikke mye å spille for denne lørdagen, for noe nedrykk ser det nemlig ikke ut til å kunne bli uansett. Til det «reddes» Nordre Land av at flere andrelag må ta konsekvensene av sine førstelags svake prestasjoner. Redalen IL har blant annet for lengst signert sin avtale om å få slippe unna lidelsen i 3.divisjon, som igjen betyr at samarbeidslaget Snertingdal/Redalen2 må ta den tunge veien ned til 5.divisjon. Samtidig har Nybergsund/Trysil trukket sitt andrelag fra den andre avdelingen av 4.divisjon i vår krets denne sesongen – noe som også får konsekvenser for oppsettet neste sesong. Som om ikke det var nok kan nå plutselig også Gjøvik-Lyn gå på en kjempesmell med bare to runder igjen å spille av 3.divisjon. Om ikke Gjøvikenserne bretter opp ermene må nemlig også deres andrelag hoppe direkte ned til 5.divisjon.

Men nok om nedrykk, andrelag og 3.divisjon – for selv spilte vi altså siste hjemmekamp for året på lørdag. Referatet blir kort denne gangen, for kampen ble rett og slett aldri noe fyrverkeri. Tidligere i år var vi noe kjepphøye før vårkampen mot Nordre Land på Brovold stadion. Dit skulle vi reise for å pynte på scoringsstatistikken, helst vinne med 6-7 mål og få en luke på tabellen. Vant gjorde vi, men seiersmålet 2 minutter før full tid resulterte ikke i mer enn en knepen 2-3 seier. Lesson learned; ingenting i livet er gratis, og resultater kommer ikke av seg selv med mindre man legger ned den innsatsen som kreves. Nordre Land beviste denne dagen at de er et lag man ikke kødder med, og denne gangen skulle vi være påskrudd!

Det å påstå at vi var særlig påskrudd de første 45 minuttene av kampen på lørdag vil være en heftig løgn. Til det virket vi rett og slett for tunge i beina, samtidig som vi manglet både kreativitet og kommunikasjon ute på matta. Ballen gikk stort sett rett i beina til gjestende lag, og duellene på midten tapte vi for mange av. Noe voldsomt med sjanser skaper vi heller ikke, men på en av de få vi presser frem er Anders Kleiven sikker og setter inn omgangens eneste scoring til 1-0. Nordre Land hang absolutt med i kampen, og kom til 2-3 farlige innlegg fra sin venstreside der Bøe måtte i aksjon. Ved samtlige tilfeller landet utboksingene heldigvis i beina til en av våre egne spillere, men det var klart at om vi fortsatte i dette sporet ville gjestene til slutt få sine scoringer.

Pausepraten er heldigvis betryggende, for vi er alle enige om at innsatsen enkelt og greit hadde vært for dårlig i løpet av den første omgangen. Dette var ikke en kamp vi skulle rote bort poeng, nå måtte vi ut å bevise at avstanden mellom lagene på tabellen faktisk hadde en reel årsak. Resultatet; som natt og dag!

Fra å være upresise i pasningsspillet og tape mye dueller, snur vi egentlig det aller meste i løpet av starten på den andre omgangen. Det at vi begynner å vinne dueller skaper umiddelbart en trygghet i laget, og fører igjen til at forsvaret kan stå høyere enn hva tilfellet var før hvilen. Med omtrent hele Kolbu-laget inne på Nordre Land sin banehalvdel i store deler av den andre omgangen skapes det naturligvis også haugevis med sjanser. Tre ganger kvitterer vi på sjansene; først ved undertegnede, deretter ved Sundseth før Henrik Stensrud kroner en meget god høst med sin første scoring for året (med forbehold om feil).

Selv om kampen så ut til å kunne bikke begge veier halvspilt, har vi full kontroll i den andre omgangen og vinner til slutt med behagelige 4-0. Gledelig også at vi igjen holder smultringen bakerst, slikt varmer gjerne like mye som målene fremover på banen!

Seieren gjør at vi fortsatt innehar 3.plassen i avdelingen, tre poeng og 5 plussmål foran Faaberg på tabellen. Dette er en plassering vi svært gjerne ønsker oss også ved sesongslutt, blant annet fordi plassen fort kan bety en billett til kvalifiseringsrundene til NM i 2018.

Siste runde spilles borte mot avdelingsvinner Løten som altså allerede er klare for 3.divisjon neste sesong. Vi røk på et forsmedelig og ufortjent tap mot samme motstander i sommer, og ønsker nå vår revansje! Håper så mange som mulig tar turen til den andre siden av Mjøsa førstkommende søndag der de siste 90 minutter med 4.divisjon skal spilles for i år.