Seieren glapp mot Fk. Toten i en spennende og tett kamp.

Det var en revansjesugen gjeng som skulle reise seg etter tapet for Toten i NM. Merket det allerede på spillermøte at det var unødvendig med veldig mye peptalk på forhånd. Som ventet ble dette ett tøft og spennende oppgjør med stor underholdningsverdi.

Fk. Toten
3 3
Kolbu/KK

Målscorere:

Håvard G. Myhre
Sindre H. Pedersen
Henrik B. Stensrud

Det er en revansjesugen gjeng som skulle reise seg etter tapet for Toten i NM.

Merket det allerede på spillermøte at det var unødvendig med veldig mye peptalk på forhånd.

Kampplanen var alle enige om på forhånd, og vi ser det allerede fra kampstart at gutta er på.

Vi står samlet og høyt i presset og vinner de fleste duellene. Skaper noen halvsjanser og får noen dødballer de første minuttene.

Det er også på en dødball vi skal få uttelling på, for etter 9 min. slår Simen E en fin dødball på bakre stolpe der Håvard GM ofrer seg og setter inn 1 – 0. En bra åpning og fullt fortjent.

Det er en gylden regel at de første minuttene etter en scoring må man være påskrudd mentalt i forhold til det defensive.

Der er vi ikke gode nok for etter 12 min. så slipper vi Steffen H lett til på vår høyre side der han får slått et bra innlegg til spissen til Toten som helt alene header inn 1 -1.

Utrolig frustrerende og noe vi virkelig må lære av. Hele vår bakre firer blir dratt for langt over mot høyre side og i tillegg så er vi så fokusert på ball at spissen står helt alene på fem meter.

Det eneste viktige i sånne situasjoner er at vi sikrer vårt eget målfelt og tar ut folk i boksen!

Heldigvis så er vi fortsatt påskrudd og synes vi kjører kampen videre.

Vi får en fin overgang etter 15 min der vi vinner ballen på vår høyre side og en fin pasning fra Simen E setter Sindre HP blir opp en mot en. Han drar av backen til Toten og setter den fint i lengste hjørnet.

En flott scoring der vi er direkte og kommer raskt fremover med mye folk.

Kampen fortsetter i samme spor og vi er det førende laget. Skaper flere sjanser og er veldig nære mål på et innlegg der Håvard GM nesten setter sitt andre for dagen. Han scorer også mål etter et fint angrep som blir annullert for offside. Riktig eller ikke skal vi ikke mene for mye om da vår vinkel er feil, men OA mente kanskje denne var feilaktig. Små marginer og noe man må regne med.

Så var det det med rutine og opptreden i egen boks igjen. Rett før pause slipper Toten igjen gjennom på vår høyre side og får slått et innlegg. Mener vi skal klare og avverge denne da vi er fire mot tre i egen boks. Vi blir for opptatt av ball og tar ikke ut folk og Toten setter inn 2-2.

Omgangen er preget av harde duller og spillere som vil mye. I tillegg så koker det nok litt ekstra i topplokket til flere utpå banen. Dette gjør at begge trener benker er redd for en utvisning og gjør noen taktiske bytter før og etter pause.

Alt i alt en meget bra offensiv omgang der vi rett og slett vil mer en Toten.

Kampen fortsetter i samme spor de første minuttene etter pause, men Toten er mer med i banespillet. De har nå den medvinden som vi hadde og skaper noen halvsjanser uten at det er farlig.

Mye dueller og lite banespill er vel riktig bilde av omgangen de første 20 – 25 minuttene.

Vi får etter hvert satt inn et mer samlet press igjen og får noen overganger. Det er nettopp etter en overgang der Petter TB blir satt på vår høyre side av Henrik GM og utfordrer en mot en. Slår en fin 45 graders pasning til Henrik St som med innsiden setter inn 3-2 utagbart for en god Toten keeper.

Et mønster angrep der vi kommer med stor fart og gjennombruddskraft.

Etter denne scoringen så bølger det litt frem og tilbake.

Lars er ute i feltet et par ganger og redder en stor Toten mulighet. Det skapes sjanser på begge sider, men det er også i denne perioden vi burde ha avgjort dette. Vi får flere overganger der vi med kloke valg kunne ha punktert denne kampen.

Det nærmeste er når Petter TB slår gjennom Simen E alene mot keeper. Han gjør alt riktig og runder keeperen og skuddet blir akkurat reddet på streken.

I stedet så for en punktering så setter Toten in en sluttspurt og setter et trykk på oss.

I det 87 min får Toten et ufarlig innkast ca 25 mtr fra dødlinjen. Vi er mye folk og i overtall når innkastet blir tatt, men allikevel så slipper vi en Toten spiller fri fra feilvendt posisjon.

Han får slått den videre til Steffen H som knallhardt fra 14-15 mtr setter den utagbart for Lars M.

Nok en gang så er vi for opptatt av ball og glemmer markeringen!

Etter dette kan Toten faktisk avgjøre kampen til sin fordel, men vi ror i land uavgjort.

Alt i alt en stor opptur for oss etter Løten kampen. Vi er gode i 75 – 80 min og leverer en meget bra kamp. Det er bare så synd at vi glipper på noen avgjørende situasjoner.

Er litt skuffet over at vi ikke drar med oss tre poeng i dag og spesielt så mener jeg at vi skulle ha punkter kampen på 3-2. Når det er sagt så er nok uavgjort et riktig resultat kampen sett under et.

Nå skal vi endelig hjem til Kolbu på eget gress for treninger denne uken, der har Kåre og Jan Harald virkelig gjort en fantastisk innsats og bana er utrolig bra til denne årstiden og være!

Dette gjør at vi gleder oss til årets første hjemmekamp på lørdag mot Brumunddal 2.

Takk til OA sporten med Knut Befring i spissen. Herlig at de viser interesse for breddefotballen.

Her kan dere lese referatet fra OA også: https://www.oa.no/drama-i-seks-akter-i-el-clasico-pa-toten/s/5-35-861771?access=granted

Takk for oppmøte av våre fantastiske tilskuere og håper vi sees igjen på lørdag!