Kolbu/KK - FK Gjøvik-Lyn

Seiersrekken brutt på hjemmebane

Kolbu/KK - FK Gjøvik-Lyn

Det ble med sesongens første tap hjemme mot FK Gjøvik-Lyns andrelag. Foto: Tommy Gullord OA

Det gikk rett og slett ikke som planlagt hjemme mot FK Gjøvik-Lyns andrelag mandag kveld. Etter 90 spilte minutter var det bylaget fra Gjøvik som kunne strekke armene i været og juble for seier.

Etter å ha møtt FK Gjøvik-Lyn i treningskamp tidligere i vinter, visste vi at dagens oppgjør ville bli vanskelig. Et robust forsvar bestående av rutinerte seniorspillere krydret med mange unge talenter fremover på banen. I første omgang skjer det egentlig ikke stort i starten, vi setter et forholdsvis høyt press og bortelaget triller ball i bakre rekker uten at noen sjanser av betydning skapes hverken den ene eller andre veien. Etter 20 minutter får Gjøvik-Lyn frispark i farlig posisjon. Skuddet er godt, men går i stangen før det deretter treffer ryggen til Tor-O og triller inn i mål. Uflaks må det være lov å si, men slikt jevner seg ofte ut i løpet av en lang sesong.

Vi får noen fine overganger etter scoringen til bortelaget, og er svært nære kun sekunder etter avspark i det Sønsteby vrir spillet motsatt til Sindre som slår ballen inn i boksen på direkten. Ballen triller gjennom hele feltet, men dessverre uten å finne en Kolbufot til å omsette det fine spillet i scoring.

Til pause står det 0-1 til bortelaget, et helt fair resultat i en jevn og forholdsvis sjansefattig førsteomgang. Det som derimot irriterer omtrent like mye som baklengsmålene i dag er hoveddommer som gjør alt hva han kan for å blåse i stykker kampen. For hver minste kontakt mellom spillerne ble det blåst frispark, og selv om det skal sies at dette gikk begge veier, var det spesielt vi som fikk avgjørelsene mot oss i kveld. I fotball må det rett og slett være lov til å berøre motspillere uten at det skal blåses frispark for den minste kontakt. Det er bare å krysse fingrene for at kretsen til neste kamp har fått orden i papirene sine og ikke sender oss nok en ny basketballdommer.

De siste 45 minuttene av kampen gjør vi et iherdig forsøk på å utligne bortelagets ledelse. Det er likevel FK Gjøvik-Lyn som setter kampens andre scoring på en overgang mot slutten av oppgjøret i det vi har sendt mange mann fremover på banen. Et innlegg går gjennom hele feltet før en Gjøvik-Lyn spiller står alene på bakerste stolpe og header inn 0-2 målet, igjen via stangen.

Tap til tross, gledelig var det å se vår nysignering Petter Haugen fra FK Toten som kommer inn og får sin debut de siste 10 minuttene av kampen. En spiller som på trening har vist at vi garantert har mye å glede oss til fremover. Ellers er vi igjen utrolig takknemlig for all støtte fra sidelinjen, nok en gang! Neste anledning til å ta 3 nye poeng er allerede fredag da laget setter seg på bussen retning Trondheim for bortekampen mot Buvik.

Vi lover å komme sterkt tilbake!