Seks nye mål, tre poeng i banken og kun to poeng fra toppen!

13892152_1599363177022941_7329225218860916616_n

Med 6-1 seier over Vind IL i kveldens utsatte kamp, ble det en svært bra serierunde sett med Kolbu-øyne. Lunners overraskende borteskrell mot FK Toten på fredag ga oss en alle tiders mulighet til å kneppe inn på teten. Da var det bare å takke, bukke og sørge for å gjøre jobben selv!

Bare så det er sagt med en gang, det er ingen gnistrende kamp vi spiller denne regntunge kvelden. Vi går til pause med 0-4 ledelse, og inn i dusjen etter 90 min med 6-1 på uret. Begge gangene med en snikende følelse av at vi kan så mye mer. I motsetning til kamper tidligere i sesongen, så har det nå virkelig begynt å løsne foran motstandernes mål, og det er gledelig! 12-1 i målforskjell på de siste to kampene er god motivasjon før den viktige kampen mot Munkene allerede nå på fredag.

Det er Simen Engelien som åpner målkontoen i kveld etter et flott plassert skudd fra rundt 16-meter etter vel 10 minutter spilt. Vi er noe rufsete i starten, og selv om vi har en del ball, får også vertene mye rom å spille i på midten. Det er likevel vi som skaper sjansene, og Kleiven dobler vår ledelse i det han jager en lang ball som Vinds keeper feilberegner. Kleiven kommer først og header kula enkelt i bue over hjemmelagets bakerste mann og inn i målet.

Selv om vi ikke er overbevisende gode i samtlige 90 minutter denne kvelden, gnistrer vi virkelig i perioder og skaper noen vakre angrep. Vi kommer flere ganger rundt på kantene, og både Engelien og Sindre herjer bra med sine backer (litt som vanlig, der altså). Det er også sistnevnte som står bak vår tredje scoring for kvelden i det han kommer alene og sikkert plasserer inn nok et mål.

13950976_10210593684825234_568467617_o

Bakover på banen må vi også kunne si at vi har full kontroll i store deler av omgangen. Sundseth og Pål er sjefer i midten, mens Stensrud og Øystein både er høyt og lavt på sine backer. Vi har haugevis med cornere i løpet av de første 45, og det var vel nesten nødt for å komme en scoring på dødball til slutt. Hjørnesparket fra venstre løftes inn i boksen og blir liggende uten at noen får klarert. Øystein ender opp med kula, bruker 1-2 touch og får lagt ballen til rette før han lurer den inn i keepers høyre hjørne. Dette var det siste som skjedde i den første omgangen, 0-4 til Kolbu/KK.

Den andre omgangen skal oppsummeres raskt, det var nemlig ingen høydare fra vår side. Vi lar Vind spille seg inn i oppgjøret, og de får også sin redusering på et frispark fra et par og tyve meter som endrer retning i muren og setter Toro fullstendig ut av spill.

Akkurat i denne perioden skal vertene ha for at de prøver, og de evner også mye uten at det blir de helt store sjansene ut av det til slutt. De vinner likevel mye dueller og får tid og rom sentralt i banen til å spille rundt oss noen minutter. Piffen går likevel helt ut av vertene i det Sindre henger, henger, henger … og henger, på nok en corner som stanges kontant i mål til 1-5 på tavla.

13940138_10210593685025239_374138561_o

De siste 20 minuttene kommer mange gutter inn som har fortjent sin spilletid gjennom gode treninger og fine prestasjoner på sommercup de siste ukene. Lars, Stian, Fabian, Hans, Pål R og Henrik kommer alle inn å gjør en fin figur. Med én tvilling ute med skade, var det nesten på sin plass at han andre kom innpå og satte Myhre-navnet på blokka. Vi har sett Henrik score på hodet flere ganger denne sesongen, og 10 minutter før slutt i kveldens kamp gjorde han det like greit nok en gang.

Vi vinner dermed 1-6 borte mot Vind, tar tre nye poeng, og ligger nå vis á vis med FK Toten, kun to poeng bak Munkene på tabellen. Allerede fredag gjester nettopp Munkene oss til toppoppgjør på Kolbu, en kamp vi virkelig er revansjelystne på etter tapet borte på Hamar i vårsesongen. Til kampen trenger vi all mulig støtte, og håper alle med hjerte for Kolbu stiller på tribunen for å sette en skikkelig god ramme for kampen!

All ære og takk også til dagens gjeng på tribunen som trosset regnværet og støttet oss gjennom samtlige 90 minutter! 🙂

Av: Michael Urrang

Celebert besøk fra Canada også til dagens kamp. To fornøyde gutter etter kampen!

Celebert besøk fra Canada også til dagens kamp. To fornøyde gutter etter kampen!