Sesongens første hjemmeseier mot Brumunddal

Etter en litt rufsete start på sesongen med to sure tap mot Gran og Toten, klarte vi i forrige serierunde å snu trenden med en overbevisende prestasjon mot Gjøvik Lyn 2. Denne runden ventet Brumunddals nest beste hjemme på KK.

Kolbu KK
3 0
Brumunddal 2

Målscorere:

Simen Englien
Jarle A. Hakkebo
Sindre H. Pedersen

Det har blitt bedre trøkk på treninger og vi har nå fått tilbake viktige spillere etter skadeavbrekk ol. Inngangen til kampen var positiv med god stemning i garderoben, noe som alltid er et godt tegn.

Under spillermøte før kampen ble vi enige om å bygge videre på prestasjonen mot Gjøvik Lyn, der mye av nøkkelen var å tørre å bruke ball/tørre å ville ha ball. Vi måtte finne tilbake til de «røde trådene» vi har trent på de siste årene. Hele spillergruppa har vært innstilt og enige om at vi MÅ bli bedre i etablert hvis vi skal være med å kjempe i toppen av tabellen. Et annet punkt vi har jobbet mye med er gjenvinning av ball etter balltap. Dvs ta ut alle ledige spillere, få hurtig press på ballfører og jobbe som gal for hurtig gjenvinning. Dette er et type kontringspress populært kalt «gegenpress». For at dette skal fungere optimalt må samtlige 11 på banen være med.

Kampen starter med en del lange baller fra begge lag, fra vår side var dette en bevist handling de første fem for å få strekt motstanderen. Vi møtte et ungt lag, vi vinner de fleste dueller og vi jobber oss sakte men sikkert inn i kampen. Brumunddal beviser på sin side at de ikke kommer til å bli en kasteball i årets 4 divisjon. De spiller fin fotball men møter denne kvelden et bedre fotballag.

Brumunddal har nesten fått med seg poeng både mot Toten og Redalen med identisk mannskap. Etter 17 minutter skal vi endelig få vår første nettkjenning ved Simen Englien, en fortjent scoring ut ifra sjanser og spill. Etter scoringen fortsetter vi å trykke på der vi kommer mye rundt på kant. Vi trykker etter med backer og scoring nr to lå lenge i lufta før den endelig kom. Vi kommer oss rundt på kant med Simen som slår ut igjen til Petter. Petter skyter rett på keeper men Jarle er våken og setter returen sikkert i kassa! Dette etter 37 minutter. Vi skaper noen sjanser til før halvspilt men går til pause med 2-0.

I pausen ble vi enige om at vi måtte opp med presisjonen og passe på avstander i laget. Litt for store rom mellom egen midtbane og bakre firer. Vi ville også se mere bevegelse og vilje til å motta ball på midtbane i etablert da det ble litt vel direkte til tider. Brumunddal senket seg raskt og det var store rom vi kunne utnyttet mye bedre, dette mellom deres midtbane/forsvarsfirer. Ellers mye positivt å ta med seg.

Andre omgang starter litt som første der det slås en del lange baller. Brumunddal har tendenser men vi klarer å rydde unne de gunstige overgangene de får. Vi derimot skaper sjanser på løpende bånd og det er egentlig ganske så utrolig at det tar 15 minutter før vi får scoring nr tre. Igjen starter det hele på vår høyre side, der Simen Englien kommer seg enkelt forbi sin oppasser før han Uegoistisk legger den på sølvfat til Sindre som venter på bakre (60 min). Et veldig fint angrep der! Vi fortsetter å trykke på ut omgangen og ut i fra sjanser og spill burde vi hatt 3-4 mål til.

Kampen ebber ut til en veldig fortjent 3-0 seier og tre nye pinner ble sikret til jubel fra alle tilreisende. Nå er det viktig at vi forsetter den gode trenden og allerede førstkommende fredag er det ny kamp mot tabellnabo Storhamar. Håper og tror at Kolbufans kjenner sin besøkelsestid og tar turen til feil side av Mjøsa for å støtte gutta til tre nye poeng. Ellers ønsker vi å takke Brumunddal for kampen samt ønske de lykke til videre.