Snuoperasjon mot Nordre Land resulterte i ny seier

Som vanlig gjorde vi det spennende helt til siste slutt, men igjen skulle rettferdigheten seire på tampen mot Nordre Land.

Nordre Land
2 3
Kolbu/KK

Målscorere:

Sindre H. Pedersen
Henrik G. Myhre x2

Det var duket for topp mot bunn på tabellen i det vi gjestet Nordre Land på Brovold stadion fredag kveld. Rundens motstander ligger nest sist med sine 6 poeng, men på Brovold er det sjeldent man får lov til å plukke med seg 3 poeng uten å legge igjen en solid dose innsats. Det skulle også vise seg å være tilfelle denne gangen, og vi måtte jobbe hele kampen ut for å ta alle poengene som vi virkelig ønsket oss!

Vi starter kampen friskt, og skaper store muligheter allerede i åpningsminuttene av oppgjøret. På mange måter er det kaptein Henrik som tidlig hinter frem om at han har skumle planer denne kvelden, for det er nettopp han som byr opp til dans fra start. Først spilles midtbaneeleganten fint fri i boksen, og tuppen fra 10-11 meter er kun en meget god redning fra vertenes keeper unna scoring. Kun minutter senere lader Henrik virkelig kanonen, men treffet fra vel 20 meter suser i tverrliggeren og ut!

Vi er egentlig meget gode disse første 15 minuttene, og for uten om Henrik sine forsøk er vi også meget nære på flere cornere. Nordre Land kriger derimot godt i egen boks og får den avgjørende foten på ballen ved flere tilfeller.

Så, ut fra ingenting skjer det som har skjedd oss litt for mange ganger denne våren. En av vertenes første offensive forsøk på corner blir først klarert ut av egen boks, men i returrommet på omtrent 18 meter står «klubbnomaden» Michael Enriquez og smeller til på en volley som suser inn nettmaskene. Ledelse 1-0 til vertskapet på det som føltes rimelig ufortjent ut i fra den gode starten på kampen som vi faktisk hadde hatt.

Målet til Nordre Land får definitivt stor betydning for omgangen, og gir vertene enormt med selvtillit. Selv virker vi dessverre å bli litt paralysert av baklengsmålet, og fra å ha bra tempo og presisjon i pasningsspillet begynner plutselig ting å stokke seg noe. Fra å henge i tauene fremstår derimot Nordre Land nå som et helt annet lag, og selv får vi for store avstander som gjør at hjemmelaget lykkes med flere og flere kombinasjoner. Ikke lenge etter kampens første scoring mister vi ball på egen banehalvdel og vertene stormer fremover på venstresiden. Innlegget slås hardt og lavt inn i vår 16-meter der en av Nordre Lands spillere får en fot på ballen og forlenger kula via stolpen og inn til 2-0! Fem blytunge minutter, og nok en gang føles det som at motstanderen scorer på alle sjanser som skapes mens vi på motsatt halvdel peprer treverk og keeper i filler uten at det blir tellende resultat, surt!

Vi er rett og slett ikke gode nok den siste halvdelen av denne første omgangen, og selv om vi nok har ballen i noe større grad enn vertene, er de på mange måter fullt på høyde. Heldigvis innser vi alvoret de siste 5 minuttene før hvilen, og setter inn et bra trøkk i håp om å få den viktige reduseringen. På nytt er vi ufattelig nære scoring på en corner som Sundseth ved to tilfeller får foten på ved bakerste stolpe. Første forsøk går i tverrliggeren (naturligvis), og på forsøk nummer to gjør vertenes keeper en ny fantastisk redning. Med normal uttelling burde og hadde vi hatt minst 2-3 mål på dette tidspunktet, men til syvende og sist kan vi ikke skylde på noen andre enn oss selv.

To minutter før halvtid skal likevel den svært så viktige reduseringen komme. Det er undertegnede som først lader skuddfoten fra langt hold etter at et hjørnespark blir klarert ut av feltet. Skuddet er hardt og lavt, men endrer voldsomt retning i en motspiller som sender ballen i retning nettaket. Nordre Lands keeper befinner seg allerede liggende på bakken, men på reneste sprettball-vis hopper han opp og får fingertuppene på ballen som går via tverrligger (ja, du har kanskje lest det før) og ut til nytt hjørnespark. Der og da føltes det ut som at INGENTING ville inn denne kvelden, men litt rettferdighet seiret i det Sindre stanget inn 2-1 reduseringen på den påfølgende corneren.

Vi gikk dermed til pause på stillingen 2-1 til hjemmelaget i en omgang der vi startet svært bra, men der Nordre Land kjempet seg inn i kampen på imponerende vis etter sin første scoring. Selv måtte vi «opp i ringa», høyt høyt opp i ringa dersom vi skulle få med oss noe som helst fra Dokka i løpet av de siste 45 minuttene.

Man kunne vel egentlig oppsummert den andre omgangen i meeget korte trekk (skulle ønske jeg klarte det, da hadde referatene spart meg for mye tid), det er nemlig kun ett lag på banen som ønsker å få til noe denne omgangen. Litt naturlig er det selvfølgelig også da Nordre Land kom ut og helt sikkert følte de hadde veldig mye å forsvare med 2-1 ledelsen de tross alt rodde på. Vi hadde derimot ALT å vinne, og skulle vi klare å holde følge med Løten som valset over Ridabu i sin kamp, var vi nødt for å score flere mål.

Med et lavtliggende hjemmelag får vi igjen litt tempo på kula og brukbare sjanser skapes allerede fra start av i den andre omgangen. Det tar likevel litt tid før vi får uttelling, og da den først kom ble det på kontroversielt vis. Kaptein Henrik dukker opp på bakerste stolpe etter et innlegg som har blitt stusset videre og smeller i vei et skudd som går via keeper og inn i nettet. Hjemmelagets spillere protesterer på sterkeste vis, og det er jo kanskje ikke så rart med et garn av et nett som min fiskeglade bestefar hadde betalt nærmeste hyttenabo i dyre dommer for å overta! Hull på hull og metervis med teiprull var brukt for å lappe sammen det gamle fiskegarnet, og dommeren måtte se både en, to og tre ganger om ballen kunne ha sneket seg inn via utsiden av nettveggen og inn i buret. Som om ikke det var nok sto i tillegg linjemannen på motsatt side med fiskehåven i været og vinket som om han hadde storgjedda på kroken, og mange tenkte vel her i banene offside. Etter mye om og men gikk avgjørelsen riktig nok vår vei, og målet ble godkjent til 2-2 med 15 minutter igjen å spille.

Ett poeng var definitivt ikke noe vi ville være fornøyde med, og vi pumpet på videre i håp om å få det forløsende seiersmålet. Bakover hadde vi hatt full kontroll i hele omgangen og det ble derfor naturlig å legge om til 3 mann bak og flytte midtstopper Sundseth opp som spiss sammen med Kleiven som også hadde kommet inn fra benken.

Vi har vist en råsterk moral og evne til å avgjøre kamper mot slutten flere ganger tidligere i sesongen, og med 3 minutter igjen å spille av ordinær tid gjør vi det like greit igjen. Sindre pisker inn et av sine lange innkast som stusses videre mot bakre stolpe der undertegnede får headet ganske alene mot mål. Keeper reagerer lynhurtig og får bokset ballen tilbake i feltet, heldigvis rett i beina på vår målkåte kaptein Henrik som banker inn seiersmålet til 2-3!

heldigvis rett i beina på vår målkåte kaptein Henrik

Nordre Land klarer aldri å mobilisere i sluttminuttene, og vi er nærmere 2-4 enn det vertene er utlikning. Vi tar dermed vår syvende seier denne sesongen, og tar vi med de 3 andre uavgjortkampene så langt står vi med sterke 24 poeng. Topp mot bunn på tabellen skal jo normalt resultere i 3 poeng, men denne gangen måtte vi virkelig jobbe for poengene! Med innsatsen Nordre Land la ned er det nesten noe vanskelig å begripe at de kun står med 6 poeng, men så er også laget et typisk hjemmelag som vil tukte mange på Brovold stadion, men levere langt svakere prestasjoner på reise.

Med helgens snuoperasjon sørget vi for at siste seriekamp før sommerpausen blir en virkelig godbit og toppkamp verdig! Da kommer nemlig serieleder Løten på besøk til Kolbu, og vi er heltent på en ny seier som i tilfelle vil bety dødt løp poengmessig før høstsesongen.

Takk til vår eminente klan med supportere som tok turen til Dokka fredag, regner med å se dere også på egen tribune om en uke – her trenger vi all støtte! Takk også til Nordre Land for god kamp og solid motstand, vi ønsker lykke til videre 🙂