Statusoppdatering etter flere uker uten fotball

I midten av mars fikk vi beskjed om at all breddeaktivitet skulle stoppes grunnet Koronaviruset. Dette har fått store konsekvenser for fotballen. Vi var godt forberedt og gledet oss til cupkamp mot FK Toten. Det ble ingen kamp, men når er vi heldigvis i gang igjen med treninger. Nå som vi ikke har hatt fotballen som et vårtegn, har vi vårt eget vårtegn her på Kolbu, og det er at Kåre begynner å stelle banene våre igjen. De ser allerede bra ut. Helt til slutt vil vi komme med gladnyheten om at Kolbu/KK stiller damelag denne sesongen.

Det begynner å bli en stund siden det har blitt skrevet noe på hjemmesiden vår. Så her kommer en liten statusoppdatering, med litt nytt fra A-laget,  damefotball og banene våre.

A-laget har startet opp igjen med fellestreninger 2 ganger i uka. Foreløpig trener vi på ØTIP, men vi vil forflytte oss over til vårt eget gress i begynnelsen av mai. Trenerteamet rapporterer også om at gutta har holdt formen godt vedlike gjennom de ufrivillige ukene med treningspause. Oppmøte på fellestreningene har vært meget bra. Det er tross alt viktig og møtes da fotball også er sosialt.  Dette lover meget bra med tanke på den situasjonen vi står i.

Mange lurer sikkert på hva som skjer videre nå, og om det kommer til å bli fotball i 2020?

Når starter kampene? Blir det kun høstsesong? Blir det opprykk og nedrykk?

Spørsmålene er mange, og det er vanskelig for oss å kunne svare på disse. Vi vil komme tilbake med mer relevant informasjon når vi får vite mer om dette. For mange kan det bli tungt å motivere seg for trening i denne perioden, da man ikke vet noe om hva som skjer, men en ting er sikkert, og det er at dette vil bli likt for alle sammen. Så her gjelder det å trene jevnt og godt, og sørge for at man er best mulig forberedt når den tid kommer.

  +

Når det gjelder banene våre ligger vi ikke på latsiden. Kolbu Stadion har aldri vært så grønn og fin så tidlig. Her kan vi takke det fantastiske banemannskapet med Kåre i spissen. De står på fra tidlig om morgenen til sent om kvelden. Banene er børstet, gjødslet og vannet, så her er det bare å glede seg for alle sammen.

På KK-plassen skjer det også mye. Nytt fangnett ned mot dalen vil bli montert i neste uke, samt ny speakerbu og helt nytt stadionur. Den nye speakerbua vil ofså ha plass til utstyr og mulig det også kommer en kiosk dit, vi gleder oss. Den ferskeste nyheten er at vi kommer til å “frese” opp igjen hele banen, og skal jevne den ut å lage spilleflaten litt større. Dette vil vi påbegynne så raskt som mulig. Vi må passe på å utnytte muligheten nå som det ikke er så mye aktivitet på banen. Vi har fortsatt tre flotte gressbaner å disponere, så dette skal nok ikke gå utover noen som helst.

 

Nytt av året er at vi starter opp med damelag i Kolbu/KK. Dette er nytt og meget spennende. Først og fremst er dette et breddetilbud hvor Mina Sørum har vært initiativtageren. Vi hadde ett felles møte rett før Covid-19 stoppet oss, og hele 25 stk har meldt sin interesse. Dersom vi kommer i gang med fotball i år så vil det bli skrevet historie i Kolbu/KK-bøkene, aldri før har vi hatt et damelag i Kolbu. For de litt eldre, husker dere kanskje at Kolbukameratene hadde ett av Norges beste damelag. Navn som Sveum, Hoel og Huuse er kanskje ikke ukjent for de som husker damefotballen fra den tida.

Vi har også noe spennende på gang med den gjengen som har meldt sin interesse nå. Vi kan røpe at mange av spillerne har erfaring fra høyere divisjoner. De skal nå starte opp med en til to treninger per uke, så dersom dette er noe som høres interessert ut er det bare å ta kontakt. Dette blir spennende og vi gleder oss til å følge med på dette prosjektet.

Ta vare på hverandre, så håper vi det ikke er lenge igjen til fotballen ruller igjen på Kolbugresset.

Styret i Kolbu/KK  Fotball