Sterkt bortepoeng med 10 mann og ingen keeper

Selv med to keepere på tribunen og utespiller i mål nekter vi å tape. En heroisk innsats førte til 1 poeng med hjem fra Faaberg.

Faaberg
2 2
Kolbu/KK

Målscorere:

Øyvind Sundseth
Simen Engelien

Vi fikk en verst tenkelig start på toppkampen mot Faaberg på fredag, da keeper Lars ble vist ingen nåde og sendt rett i dusjen allerede før 5 minutter var spilt. Situasjonen skjedde da hjemmelagets spiss jaktet en ball i bakrom, og en utrustende Lars ble nok akkurat tidelen for sen i taklingsforsøket. Hadde det hele skjedd 30cm nærmere eget mål, altså innenfor 16-meteren, ville de nye reglene gitt Faaberg straffe og kun gult kort til Lars. Men når situasjonen tross alt oppstod utenfor boksen hadde ikke dommer Hilmen annet valg enn å dra frem det røde kortet. Blytung start for vår del, men vi gir oss som kjent ikke så lett!

Med én spiller mindre på banen er det naturlig nok Faaberg som styrer det meste av spillet etter utvisningen. Vi forflytter oss derimot svært godt, ligger tett og kompakt sentralt i banen og gjør det vanskelig for vertene å skape noe som helst. Faktisk er det vi på gode overganger som skaper de største sjansene, og jammen tar vi ikke også ledelsen. Simen Engelien slår et lurt frispark mot første stolpe, der har Sundseth løpt seg fri og får forlenget ballen videre inn bak en sjanseløs keeper hos Faaberg.

Kun noen minutter etter at vi har gått opp i ledelsen er vi ufattelig nære å doble til 0-2 på en eventyrlig mulighet. Vi tråkler oss fremover på høyrekanten, og undertegnede får etter hvert ballen i boksen. I stedet for å skyte trilles ballen videre til Kaptein Henrik som med sin gode venstrefot i 99 av 100 tilfeller setter ballen sikkert i hjørnet, men akkurat denne gangen får hjemmelagets keeper en fot på ballen og gjør en kjemperedning. Faaberg slipper dermed med skrekken, men vi viste både der og ved flere andre tilfeller at vi absolutt kunne score flere mål i denne kampen.

Resten av omgangen forspiller seg uten flere scoringer, og selv om vi spilte med kun 10 mann så holdt vi bra stand og slapp vel egentlig ikke Faaberg til noe mer enn enkelte halvsjanser.

Om starten på den første omgangen var tung, ble ikke akkurat starten på den andre noe særlig bedre. Kun ett minutt er spilt i det hjemmelaget utligner til 1-1 på et hjørnespark. Vi blir hengende litt i tauene i denne perioden, men jobber fortsatt meget bra og unngår flere baklengs i noen vanskelige minutter.

Seige som en utgått pakke med vingummi fra taxfreen på Gardemoen, er vi like greit frekke nok til å ta tilbake ledelsen med 10 mann. Et frispark på egen banehalvdel lempes opp i boksen fra keeper Toro og vi vinner den første duellen. Bak duellen gambler Engelien helt riktig, kjemper seg forbi sin oppasser og får en fot på ballen som går via keeper og inn i målet!

Med 1-2 ledelse og 25 minutter igjen på klokka så ting plutselig ganske så lyst ut til tross for at vi var én mann mindre. Kontoen med uflaks var derimot ikke tom denne dagen, og en akutt strekk gjorde det umulig for reservekeeper Toro å fullføre kampen. Undertegnede tok på seg oppgaven, fikk lånt keeperdrakten og hanskene til utviste Lars og entret buret de resterende minuttene av kampen.

Vi holder meget bra stand også de siste 25 minuttene, men glipper dessverre én gang som gjør at vertene Faaberg får sin utligning til 2-2. Litt ekstra surt er det at baklengs nummer to kommer på vår egen offensive dødball, en lang klarering som sender en av hjemmelagets spillere på blank gjennom. Egen keeperprestasjon er vel heller ikke helt etter boka ved dette tilfellet, men sabotasje med såpevann og glatt underlag i egen boks er det vanskelig å gardere seg mot!

Begge lag har sine sjanser i sluttminuttene til å dra med seg alle de 3 poengene, men flere mål blir det ikke og kampen ender til slutt med 2-2 og uavgjort.

Før kampstart både ønsket vi og hadde god tro på at vi kunne få med oss alle de 3 poengene i denne kampen. Med utvist keeper etter kun 5 minutter og 85 minutter med én mann i manko skal vi derimot være fornøyde med 1 poeng. Gutta la igjen forferdelig mange meter med løping denne kvelden, og vi skal huske på at det var et av topplagene med oppryksambisjoner vi faktisk møtte – på bortebane!

Nå som Lars ute med karantene og reservekeeper Toro langtidsskadet er det ingen hemmelighet at vi har et aldri så lite keeperproblem. Med naboene FK Toten på kalenderen neste runde er det så klart langt fra heldig, men vi har flere spennende kort å spille på! Det ryktes blant annet at den gamle storhet, Nils Sverre Engelien, til en hver tid kjører rundt med en liten koffert bestående av keeperhansker og fotballsko i bagasjerommet av sin Volvo. Kun til nødsituasjoner så klart, men det er jo kanskje der vi er akkurat nå? Så får vi se da, hvorvidt den gamle kofferten lar seg åpne, og om innholdet i det hele tatt godkjennes til spill i 2017?!

Takk til alle oppmøtte supportere på Fåberg denne helgen, vi håper samtlige med flere tar turen til KK neste fredag for et skikkelig derby-oppgjør mot FK Toten! 🙂