Storebror videre på en dårlig dag

Søndag var det duket for semifinalen i årets vinterserie. Denne gangen skulle vi møte «lillebror» til dyst for første gang i 2018.

Kolbu/KK
3 1
Fk Toten

Målscorere:

Sindre HP
Petter B
Simen E

Etter å ha feid Toten av banen i begge oppgjørene i serien 2017, var det en selvsikker gjeng som møtte i garderoben denne søndagen. Etter en et par kamper mot litt vel svak motstand skulle vi endelig møte en avdelingskollega som er spådd å kjempe i toppen i vår avdeling. Med en del forfall denne dagen med blant annet Henrik GM (operert) og Henrik Stensrud (jobb) ble det igjen noe rokkeringer på startellever. Vi har derimot en god og bred stall og har god backup på alle posisjoner.

Kampen starter veldig rotete fra begge lag der vi styrer spillet men er unøyaktige, vi mister mye ball og gir Toten gunstige overganger. Heldigvis for oss er også Toten unøyaktige i sine overganger. Kampens første mål kommer etter 15 min, etter en lang ufarlig ball i bakrom fra Toten er vi tre mann som går i samme duell. Vi taper duellen og Toten går opp i ledelse. Et veldig unødvendig mål som enkelt burde vært løst med god kommunikasjon. Etter dette tar vi oss heldigvis litt sammen og begynner å melde oss på, vi skaper noen store sjanser og får hull på byllen etter et veldig fint angrep der vi ruller opp på vår høyre side. Vi legger inn lavt foran mål og på bakerste setter Sindre inn utligningen. Vakkert!!

Etter dette skjer det ikke så alt for mye. Noen sjanser til begge lag men både Toten og Kolbu har to unge gutter som gjør gode figurer som bakerste mann. Etter 44 minutter skulle det endelig skje noe. Vi ruller opp på vår venstre side, ballen havner ut til Urrang som drar seg lekent inn og slår en perfekt vektet pasning inn mellom back og stopper, Jarle kommer på et fint timet løp, vender opp og legger ut til Petter som har posisjonert seg riktig. Petter velger å sette ballen kontrollert inn med tåtuppen og viser avslutningsegenskaper i verdensklasse en toppspiss verdig  Vi går da inn til pause med en 2-1 ledelse etter en jevnspilt 1 omgang.

I pausen blir vi enige om å gå ut og drepe kampen. Trenere og spillere var ikke fornøyd med hva som ble prestert og alle var innstilt på å gå ut og gjøre en bedre figur. Vi starter bra med en kjempesjanse der Simen Englien blir spilt igjennom alene med keeper men dessverre går avslutningen i beinet på keeper. Etter dette er det faktisk Toten som styrer banespillet og vi blir liggende lavere på banen. Normalt sett gunstig for oss med tanke på kontringsegenskapene våre, men vi vil trene på å styre kamper i denne fasen av oppkjøringen. I seriesammenheng er gjerne dette noe vi kommer til å gjøre bevist mot f.eks lag som Toten. Toten er gode i banespillet i denne perioden og spiller oss lave. Tross dette evner de ikke å spille seg til sjanser og det er faktisk vi som skaper de største sjansene. Vi får uttelling etter 65 min etter vi spiller oss fri på vår venstre side. Ballen blir spilt ut til Simen Englien som setter ballen i sikkert i hjørnet. En god avslutning av Simen!

Etter scoringen er det ingen av lagene som viser glitrende fotball men føler vi har et lite overtak og skaper de største sjansene. Jarle har en par muligheter han normalt setter og vi har vel en i tverrliggeren. Toten skaper sin første sjanse i omgangen etter ca 89 min der vi roter det til for oss selv. Lars Ødemark prøver seg med en slags takling uten videre hell men vi slipper unna etter en god inngripen av Lars Møllerhagen. Ellers synes jeg vi rydder bra unna defensivt i 2 omg og synes Lars Møllerhagen gjør en veldig god kamp. Det er også godt å se at vi vinner kamper på dager vi er ganske så langt unna toppnivå.

I finalen skal vi nå møte Redalen. Vi har allerede rundspilt vår kommende finalemotstander i 75 minutter for noen uker siden og da er det bare for oss å finne tilbake til det nivået vi har inne og ikke falle sammen. Dette blir forhåpentlig en deilig revansj etter at de smått utrolig klarte å komme tilbake etter forrige match. Oddsen for et nytt ran er tilstede , men ikke noe jeg ville satt pengene mine på 🙂

Vi takker Toten for kampen og ønsker de lykke til mot Vardal der det skal spilles om bronsemedaljen. Vi ser frem til to fartsfylte oppgjør i serien og håper dere gir oss seks poeng også dette året 🙂

Høydepunkter fra kampen kan du se i videoen under: