Storseier og avansement i Vinterserien

Etter en god første omgang der vertene ble løpende fryktelig mye imellom, fikk vi etter hvert belønning og ketchupeffekt etter vel timen spilt i vinterseriens andre runde.

Snertingdal
0 7
Kolbu/KK

Målscorere:

Simen Engelien x3
Jarle Hakkebo x2
Abdul Mudey
Selvmål

Søndagens motstander var samarbeidslaget Snertingdal/Redalen2, en motstander vi kun klarte uavgjort mot på hjemmebane men samtidig gruste i returoppgjøret i fjorårssesongen. At vi var store favoritter også denne gangen var det nok heller ingen tvil om. Vi er derimot ikke så veldig opptatt av hverken favorittstempel eller poeng i disse vinterkampene. Mye av poenget i vinter er å ta disse kampene som god trening, prøve ut spillere i nye posisjoner og i det hele tatt bli bedre rustet frem mot seriestarten i april.

Noe av fokusområdet for akkurat denne kampen var å bli roligere med ball i laget, og ikke nødvendigvis presse gjennom pasninger i situasjoner der rommene faktisk ikke finnes. Vi har ofte en tendens til å være litt for hissige på å spille oss direkte gjennom, men uten at vi har fått flyttet på motstanderen nok til at rommene er åpnet opp. Dette medfører naturlig nok mange brudd, og kontringer i mot der vi blir sårbare etter å selv ha sendt opp mye folk. I denne fasen handler det derfor om å bli mer tålmodig med ball i laget, og vende spill oftere med tempo slik at vi åpner opp rom sentralt og deretter kan angripe i lengderetning.

Vi lykkes egentlig ved veldig mye av det vi prøver på denne søndagen, og styrer absolutt hele kampen fra første til siste spark på ballen. Skal det pirkes på noe må det være at feilprosenten på pasninger fortsatt må noe ned, men tålmodigheten vi har i denne kampen gjør at vi evner å skape en hel haug med store målsjanser! Selv om det «kun» sto 0-2 fordel oss til hvilen, så burde og kunne vi nok fort ha notert oss for både 5 og 6 scoringer.

Vi fortsetter det samme gode spillet utover i den andre omgangen, og scoringsmessig løsner det også i løpet av de siste 45 minuttene. Fem nye mål blir satt inn bak Snertingdals keeper, og vi vinner med behagelige sifre 0-7. Både Engelien og Hakkebo viser at scoringsformen er i takt, men desto gledelig var det at unggutten Abdul Mudey også noterte seg for sitt første seniormål i karrieren! En perle øverst i venstre hjørne etter godt forarbeid av Simen Stensrud på sin høyrekant.

Det er ellers en stund siden vi fullførte en kamp uten baklengs, og dette har vi pratet mye om. Det var derfor veldig godt å ikke bare holde nullen bakover denne søndagen, men også nekte Snertingdal en eneste stor målsjanse – solid!

Med seieren er vi allerede sikret avansement i Vinterserien før siste gruppespillsoppgjør mot arrangør Reinsvoll om 14 dager. Før den tid møter vi en av flere avdelingsfavoritter i 4.divisjon denne sesongen, nemlig Redalen til treningskamp førstkommende fredag. Kampen spilles på Gjøvik stadion, og vi håper flere supportere tar turen! Mer info om denne kampen kommer på våre Facebooksider i løpet av de neste dagene.

Takk til helgens motstander Snertingdal/Redalen2 for god matching, vi ønsker laget lykke til videre både i vinterserien og kommende sesong.