Storseier over Fron på eget gress i høstpremieren

Intet mindre enn 10-2 seier ble fasiten i lørdagens hjemmekamp mot Fron Fotball. Dermed fikk vi en best tenkelig start på høstsesongen i Kretsligaen.

Kolbu/KK
10 2
Fron

Målscorere:

Simen Engelien x3
Petter T. Bakkelund x2
Sindre H. Pedersen
Simen Sønsteby
Lars Ødemark
Pål Ødemark

Etter noen gode uker med ferie, var det igjen klart for fotball på den utsøkte gressmatten på KK-plassen i helgen. Motstander var tabelljumbo Fron, og det var ganske enkelt kun seier som ville vært godt nok om vi skulle fortsette å prege avdelingen utover høsten. Den jobben utførte vi til det fulle, og med rikelig med scoringer i protokollen!

Vi var forberedt på et gjestende lag som ville legge seg veldig lavt i banen, forsvare seg med 11 mann og selv forsøke seg på kontringer når mulighetene bød seg. Det å spille seg gjennom slike lag er ikke alltid helt enkelt, og for å lykkes måtte vi ha både tempo og presisjon i eget pasningsspill, samt mye gode bevegelser fremover i banen. Tidligere i vår har vi slitt noe med nettopp dette, men i dag skulle det lykkes til gangs!

Det å oppsummere hvert enkelt mål i denne kampen blir ikke lett, vi snakker tross alt 10 mål, pluss de 2 selvmålene som vi også serverte gjestene på høfligste vis. Kampens aller første mål var vel også sannsynligvis et selvmål, men denne gangen fra Fron selv. Det er Sindre som kaster et langt innkast inn i boksen som en Fron-spiller får hode på, men kun forlenger videre inn i buret bak en sjanseløs keeper. Ikke lenge etterpå får Petter Bakkelund stå helt alene i boksen på et innlegg og setter greit inn kampens andre scoring. Da Simen Engelien kun minutter senere puttet sitt første for dagen var vel kampen i realiteten allerede avgjort, selv om kun 11 minutter var spilt på klokka.

Etter den gode starten fortsetter vi å føre kampen, og ruller opp den ene store sjansen etter den andre. Vi kunne og burde vel sikkert ha puttet en hel del flere mål i denne perioden, men de bakerste gutta hos Fron gjør en heroisk innsats og blokkerer skudd på skudd. Mot slutten av omgangen klarer derimot ikke gjestene å demme opp for de mange sjansene, og Engelien scorer sitt andre før også Sindre setter inn omgangens siste mål til 5-0.

En meget god omgang der vi følger den planen som var lagt før avspark ved å hele tiden holde tempo oppe i eget spill, fylle på med folk fremover og ha flere motsatte/samtidige bevegelser for å skape og utnytte rom. Når man møter lag som ligger lavt som det Fron gjorde denne dagen, er det stort sett kun brudd og kontringer imot at man er sårbare på – nettopp fordi man selv har sendt mange spillere høyt i banen. Et område vi ønsket å ha fokus på i denne kampen var derfor den offensive markeringen, altså hvordan gutta våre bakerst posisjonerer seg når vi selv var på vei fremover i angrep. Her hadde vi i vårsesongen fått flere litt unødvendige baklengsmål, rett og slett på at vi ikke var organisert og fokuserte nok på de motangrep som kunne komme. På lørdag holdt vi en helt annen standard på denne fasen av spillet, og de få gangene Fron kom på sine visitter lå vi alltid riktig plassert slik at vi kunne kvele hvert et forsøk som kom.

Med en 5-0 ledelse til pause er det veldig vanlig å gå på en noe mindre god andreomgangen, kampen var tross alt for lengst avgjort. Vi hadde derimot et sterkt ønske om å nullstille så mye som mulig i pausen og levere like gode siste 45 minutter som vi hadde hatt den første omgangen. Det hele så ut til å gå etter planen i det vi legger på til både 6 og 7-0 ved henholdsvis Petter og Sønsteby før 5 minutter var spilt av den andre omgangen.

Vi kan ikke vise til så alt for mange clean sheets denne sesongen, og på en ellers strålende dag klarer vi dessverre ikke å holde nullen denne gangen heller. Vi slipper vel egentlig ikke Fron til en eneste sjanse i hele denne kampen, så da vi først skulle få mål imot måtte det nesten være på selvmål. Faktisk 2 ganger setter vi ballen i eget nett, men pytt pytt, det er greit å få unnagjort disse målene før vi går inn i tøffere kamper mot lag rundt oss på tabellen.

Vi gjøre en del bytter utover i omgangen, og brødrene Ødemark ved Lars og Pål scorer begge hvert sitt mål i den andre omgangen. Samtidig pyntet Engelien på egen statistikk da han satte sitt tredje mål for dagen. Vi vinner dermed til slutt hele 10-2 mot Fron i det som må kunne sies å være en meget godkjent første seriekamp etter sommerpausen.

Seieren betyr selvfølgelig at vi fortsatt beholder andreplassen på tabellen, og med Løtens tap mot Follebu er vi nå kun 3 poeng bak avdelingsfavorittene på toppen av tabellen. Treningene i sommer har sett meget bra ut, og de mange fine angrepene mot Fron ga oss en ny bekreftelse på at situasjonen ser meget bra ut. Nå ser vi frem mot B-lagets toppkamp hjemme mot Søndre Land i 5.divisjon på mandag, mens A-lagets neste kamp først er mot Brumunddal 2 mandag den 14.aug.

Takk til vårt fantastiske publikum, og selvfølgelig Fron Fotball for kampen – vi ønsker laget lykke til videre i sesongen.