Freddy Adu Kolbu/KK prøvespill

Tidligere supertalent klar for prøvespill

Freddy Adu returnerer til Norge og er klar for en ukes prøvespill i Kolbu/KK.

Freddy Adu returnerer til Norge og er klar for en ukes prøvespill i Kolbu/KK.

Husker du supertalentet Freddy Adu? Amerikaneren som i ung alder ble kalt den nye Pelé fikk aldri karrieren han var spådd, og har de seneste årene slitt med spilletid for klubber på lavere nivå i USA og Europa. Tirsdag etter påske blir spilleren å finne på Lena for en ukes prøvespill i Kolbu/KK.

Vi skal ærlig innrømme at det var flere skeptiske ansikter på kontoret da klubben i midten av mars fikk en mail fra spillerens agent, Richard Motzkin, om det ville være av interesse å hente Adu på prøvespill til Kolbu/KK. De som er over gjennomsnittet interessert i fotball vil kanskje huske at det tidligere supertalentet allerede har forsøkt seg i Norge da han sommeren 2014 prøvespilte for tippeligaklubben Stabæk, uten å ende opp med kontrakt. Før vi inngikk samtaler med spillerens agent tok vi derfor umiddelbart kontakt med styreleder i Stabæk, Espen Moe, og fikk her bekreftelse på at både agent og forespørsel fremstod autentisk.

Det er nå i overkant av 2 uker siden vi startet første samtale med spillerens agent, og etter intense forhandlinger kan vi i dag gledelig meddele at klubben har blitt enige om alle personlige betingelser for en ukes prøvespill fra og med tirsdag 7.april. Freddy Adu vil den aktuelle uken bli boende på Strand Hotell Gjøvik, og delta på 4 treninger sammen med resten av laget på Lena kunstgress. Om alt går etter planen vil Adu få hilse på resten av spillerne på laget i forkant av cupkampen mot Lillehammer onsdag kveld.

Av kontraktsmessige årsaker er det dessverre ikke stort mer vi har mulighet for å avsløre i denne omgang. Adu har via telefon selv uttrykt stor glede over å få muligheten til et nytt prøvespill i Norge, og kunne fortelle at han umiddelbart forelsket seg i landet da han oppdaterte sin Tinderprofil i Bærum under prøveoppholdet med Stabæk i fjor. Det var for øvrig under grasrotkampen mot FK Toten i oktober at Adu sammen med en kamerat og manager ble kjent med Kolbu/KK via en ulovlig stream på internett.

Hovedtrener Ole Johannes Engelien hadde følgende kommentar til klubbens nettsider tirsdag kveld:
“Jeg er ekstremt glad for at denne muligheten dukket opp, og timingen med Rosenborgtest neste fredag kunne jo egentlig ikke klaffet bedre! Nå har det seg slik at klubben allerede har mange spillere og god konkurranse på spissplass, noe vi også har informert spillerens agent. Det er derfor ikke nødvendigvis Adu’s fotballkvaliteter som blir viktigst for oss under prøveoppholdet, men heller all publisiteten han forhåpentligvis tiltrekker seg”.

Klubben er svært tilfreds med at alle papirer ble klargjort før påske, og ønsker å takke både agent Richard Motzkin og ikke minst Freddy Adu selv for en ryddig prosess. Samtidig vil vi informere våre lesere om at det lørdag planlegges stand på G-Sport Toresen Lena med mulighet for autografer av Adu og alle våre andre grasrotstjerner. Vi har kun to kulepenner tilgjengelig denne dagen da Frank Nyhuus måtte gi fra seg sin personlige kulepenn som en gentleman’s agreement til agent Motzkin under forhandlingene. Det anbefales derfor å møte opp tidlig denne dagen!

NB: Nettredaksjonen vil i løpet av den kommende uken gjøre nettsidene tospråklig med engelsk som andrevalg for å legge alt til rette for Adu og hans familie.