Surt tap for Løten i toppkampen

I en jevn og spennende toppkamp trakk til slutt serieleder Løten det lengste strået i sluttminuttene. Dermed påførte de oss også vårt første tap for sesongen.

Kolbu/KK
3 4
Løten

Målscorere:

Sindre H. Pedersen
Simen Sønsteby
Henrik G. Myhre

Etter en svært sterk vårsesong lå alt til rette for et skikkelig toppoppgjør mot serieleder Løten i den siste kampen før sommerpausen. Som det eneste ubeseirede laget i serien så langt var vi heltente på en ny god prestasjon, og vet at vi hjemme på eget gress kan slå stort sett hvem som helst!

Kampen kunne vel knapt startet bedre, og vi får nettkjenning allerede etter knappe 5 minutter spilt. Midtstopper Sundseth ender opp med ballen ute på høyresida, forserer et stykke før han slår et lavt og godt innlegg inn bak Løtens forsvarsfirer. Ballen triller helt over til motsatt side der Sindre har løpt seg fri og sikkert setter inn en tidlig 1-0 ledelse!

Vi fremstår virkelig påskrudd i åpningsminuttene og vinner det meste av duellene som kan vinnes egentlig over hele linja. Det er likevel ikke uten grunn at Løten leder serien, og gjengen med meget rutinerte spillere skal etter hvert gi oss en aldri så liten leksjon i effektivitet. Først bryter de på midten, setter fart fremover og får tredd gjennom egen spiss som kommer alene mot Andreas i buret. Avslutningen er klinisk og dermed 1-1 på resultattavla.

Ikke lenge etterpå får vi nesten en kopi av utlikningen. Løten kommer igjen på en overgang, og får denne gangen spilt fri høyrekanten som gjør et lurt løp mellom vår egen forsvarsfirer. Igjen er avslutningen iskald, og ut fra egentlig ingenting leder plutselig Løten 1-2 etter å ha satt sine to første sjanser i nettet – surt!

Det å ligge under har ikke tidligere i sesongen virket å bety så fryktelig mye for vår egen del. Det er da moralen og vinnermentaliteten vår virkelig begynner å skinne. Det skjer også denne dagen, og vi svarer meget godt på baklengsmålene som Løten ga oss. Vi fortsetter nemlig å vinne dueller, kommer oss ofte rundt på kantene og er flere ganger veldig nære ved å utlikne gjestenes ledelse. Med 5 minutter igjen til pause kommer også den viktige scoringen.

Et hjørnespark blir klarert ut i feltet der Sønsteby venter og ser ut til å skulle kline til på direkten. I stedet for tar kantspilleren seg tid til et par ekstra touch, og drar med seg kula litt ut på høyresida av 16-meteren før han fyrer av kanonen. Skuddet er millimeterpresist og smeller inn i motsatt hjørne, 2-2!

Til pause var vi derfor like langt, men alt i alt en meget god omgang av oss der det føltes ut som vi gjorde det aller meste riktig. Et dødelig effektivt Løten hadde derimot bevist at vår egen feilmargin måtte være tilnærmet lik 0 i den kommende omgangen, for ga vi dem så lite som bare lillefingeren, tok de like gjerne hele fordømte armen!

Løten skjønte nok selv i pausen at de ikke kunne spille på samme måte som de har for vane å gjøre også i de siste 45 minuttene. Vingbackene deres i 3-5-2 formasjonen var mindre lystne på å jobbe hjemover, noe som ga oss veldig mye rom på kantene – akkurat som vi hadde sett for oss. Dette utnyttet vi gang på gang i løpet av den første omgangen, og klok av skade la derfor gjestene om til en mer tradisjonell firer bak i det vi tok fatt på den siste omgangen.

Med endringen Løten gjorde ble det vanskeligere å komme seg rundt på kantene, og veldig mye skjedde sentralt i banen for begge lag de siste 45 minuttene. Hele omgangen utartet seg egentlig til en krig med få store sjanser, men ekstremt mye tette dueller og frispark til begge lag. Den intense sommervarmen spilte også sin rolle, og tempoet dalte nok noe for slitene spillere om man sammenligner med det som skjedde i den første omgangen.

Med få klare sjanser var det ikke helt uventet at det var på dødball at den første scoringen i den andre omgangen skulle komme. Dessverre for vår del var det gjestene Løten som benyttet seg av muligheten. Et frispark fra omtrent midtbanen blir slått opp mot vår 16-meter der en av Løtens spillere vinner duellen og stanger kula mot mål. Andreas får noen fingre på ballen, men akkurat ikke nok til å avverge headingen som sendte gjestene opp i 2-3 ledelse.

Igjen måtte vi jakte scoring etter å ha havnet under, men dette er vi tross alt rimelig gode til. I motsetningen til den første omgangen der vi rullet opp flere gode muligheter, gikk det nå lengre tid mellom sjansene. De halvsjansene som dukket opp for begge lag var gjerne som et resultat av litt tilfeldigheter, og det er også slik utligningen vår til 3-3 kommer. Et svakt tilbakespill fra Løten plukkes opp av Sindre som med keeper på bærtur chipper ballen tilbake i boksen. Der dukker naturligvis kaptein Henrik opp, og som så mange ganger tidligere i sesongen stanger han inn vår tredje scoring for kvelden.

Uavgjort og poengdeling hadde nok vært et helt fair resultat om man hadde gjort en oppsummering av denne toppkampen, men ekstremt effektive gjester skulle likevel vise seg å få siste stikk. Et utspill stusses videre og sender en av Løtens spillere alene gjennom. Andreas kommer ut og lobben løftes over vår keeper før den treffer tverrliggeren og faller tilbake i feltet. Dessverre for oss midt i beina på gjestenes venstrekant som fra relativt skrå vinkel klarer å sette ballen tilbake i det tomme buret til ellevill jubel og 3-4 ledelse.

Med noen få minutter igjen å spille pluss tilleggsminuttene klarer vi aldri aldri helt å sette det nødvendige presset og trykket fremover som kunne gitt oss en ny utligning. I det dommeren blåser av vinner dermed gjestene fra Løten 3-4, og sørger samtidig for vårt første tap for sesongen.

Det føltes ekstremt surt å sitte igjen med 0 poeng etter denne kampen. Vi gjør totalt sett svært god kamp, spesielt i 1.omgang der vi er er det desidert førende laget. Effektivitet har derimot aldri vært en ulempe i fotball, og her viste nådeløse serieledere oss hvordan det skulle gjøres. Med seieren skaffet Løten seg en aldri så liten luke på resten, og har nå 6 poengs ledelse ned til oss selv som innehar 2.plassen med våre 24 poeng før oppstart igjen i august.

Høstsesongen kan man ikke være stort annet enn godt fornøyd med. Hele 7 kamper er spilt på bortebane, deriblant flere mot lag på øvre halvdel. Det betyr naturlig nok at vi har en haug med gode kamper å glede oss til hjemme på eget gress i høst, og der er vi ikke enkle å ha med å gjøre! Vi kan ikke få gjort det ofte nok, men igjen må vi få rette en stor takk til fansen som reiser rundt og støtter oss uansett hvor det skulle være. Selv i siste seriekamp for B-laget i 5.divisjon med tur til Dombås hadde vi med oss en herlig gjeng med supportere – incredibile, tutto bene, muchas gracias!

Ses igjen for masse deilig fotball utover sensommeren og høsten! God sommer 🙂

Michael Urrang