Tåka i hovedstaden spolerte NM-eventyret

Det ble ingen første runde i NM etter at Frigg gikk seirende ut 1-0 etter 2 (!) dramatisk spilte oppgjør.

Frigg
1 0
Kolbu/KK

Det er naturligvis ikke KUN tåka som gjorde at vi avansementet til første runde i NM røk denne gangen. Det er klart vi også møtte en meget habil motstander i Frigg Oslo, som av Dagbladet er spådd topp 5 i årets 3.divisjon. At vi er så nærme som vi faktisk er, sier dermed kun en hel del om hvor mye som bor i årets versjon av Kolbu/KK!

I den første omgangen av kampen sliter vi tidvis mye, og problemet er at vi ikke henger sammen som enhet. Til det blir det for store avstander, og Frigg får boltre seg hver gang de kommer offensivt. Baklengsmålet burde vi uansett unngått, der vi faktisk er 4 mot vertenes 2 spillere, men likevel klarer å bli spilt gjennom. Igjen en konsekvens av at vi ikke hang samme i lagdelene, og slike feil straffer seg mot gode lag.

Vi kommer langt mer med i kampen etter hvert, og etter pause er vi fullt på høyde og i store perioder bedre enn Frigg. Vi skaper den ene store sjansen etter den andre, blant annet avslutter Jarle knallhardt i tverrliggeren etter flott spill i forkant på venstresiden. Kun minutter senere er det undertegnede selv som får sendt i vei et skudd etter innlegg fra Engelien, ballen går forbi keeper men treffer Friggs forsvarsspiller i hodet og ut.

Det er akkurat i denne perioden vi er svært gode at dommeren bestemmer seg for å blåse av kampen grunnet tett tåke. Ekstremt synd da vi selv følte at vi var særdeles nære en utlikning, og aldri i livet om de siste minuttene hadde blitt spilt uten at vi hadde fått uttelling. For såpass på felgen var nemlig vertene! Resultatet ble i stedet for at vi måtte reise ned 3 dager senere for å spille de siste 15 minuttene som gjenstod av kampen. Her satset vi alt, gikk ut i en 3-5-2 formasjon og fikk lagt et visst trykk i vertenes 16-meter. Mål ble det derimot ikke, og dermed endte det til slutt med avansement for hjemmelaget Frigg etter altså 1 spilt kamp fordelt over 2 (!) oppgjør.

Alltid kjedelig å ikke gå videre til første runde av NM, men vi skal være veldig stolte av den prestasjonen som er gjort i både kampen mot Frigg, og ikke minst seieren over Gjøvik-Lyn i første kvalifiseringsrunde. Begge disse kampene viser at vi på vårt aller beste faktisk holder et godt 3.divisjonsnivå, så må vi bare jobbe videre med å heve bunnivået som fortsatt er et lite stykke unna der vi ønsker at det skal være. Én ting er sikkert; lagene som skal slå oss i 4.divisjon denne sesongen, de skal virkelig være på hugget!

Vi takker Frigg for kampen(e), og ønsker lykke til med sin sesong i 3.divisjon!