Tap mot Valdres, men dramaet fortsatte i garderoben etter kampslutt!

12476586_10209259163783042_1617762140_n

Valdres FK vant til slutt 1-2 etter en nervepirrende første kvalifiseringskamp til cupen på Lena kunstgress. Noe virket likevel ikke å være helt som det skulle på gjestenes benk etter kampslutt, og i garderoben en halvtime senere fikk vi etter hvert vite hvorfor.

Når hoveddommer blåste for full tid i dagens kamp var det merkelige scener som forspilte seg på sidelinjen til gjestene. Seier 1-2 og avansement til andre kvalifiseringsrunde til tross, bortelagets trener og reservespillere på benken virket lite glade for seieren og dannet en sirkel for å diskutere et eller annet istedenfor å juble over seieren.

En halvtime etter kampslutt fikk vi altså svar på den merkelige responsen fra bortelaget. En valdresspiller fikk nemlig sitt andre gule kort i sluttminuttene og dommer gjorde en generaltabbe i det han glemte å vise ut den aktuelle spilleren. Valdres på sin side, valgte å beholde spilleren på banen og fullførte dermed kampen med sine 11 menn. Først og fremst hoveddommers feil, men samtidig noe merkelig og ikke moralsk imponerende av gjestene å forsøke holde en slik hendelse skjult i en viktig cupkamp. Samtidig gambler jo laget med egne sjanser for avansement, når det var ganske sannsynlig at situasjonen ville bli oppdaget i ettertid uansett.

Protester i fotball og alle andre idretter er alltid vanskelig, og vi ønsker på ingen måte å fremstå som dårlige tapere. Hadde situasjonen i dag vært slik at Valdres vant kampen med 2-3 mål ville ikke denne feilen kunne fått noe som helst konsekvenser for det endelige sluttresultatet. På stillingen 1-2 og med fem minutter igjen å spille er det derimot en ganske annen sak. Vi vil aldri få vite hva som hadde skjedd dersom vi fikk spille de resterende minuttene i overtall, men det er liten tvil om at det er en stor fordel å få avslutte en slik jevn kamp med én mann mer på banen i det innleggene slås inn i feltet. Vi hadde også et par cornere på overtiden der vi altså ble fratatt muligheten til å danne overtall i boksen. Hva NFF velger å gjøre med situasjonen er vanskelig å si, men reglene er rimelig klare og det er leit om en dommerfeil og juks skal være avgjørende for om lag tar seg videre eller ikke.

Om vi ser bort ifra den kjedelige situasjonen på tampen av kampen ble det en spennende kamp på ØTIP søndag ettermiddag. Gjestene fra Valdres var helt klart det førende laget, men vi solgte oss dyrt og kjempet i hver en duell. Til pause var stillingen 0-0 og fortsatt alle muligheter åpne for et videre avansement for Kolbu/KK.

12833439_10209259151582737_1872665013_n

I den andre omgangen starter vi langt bedre enn hva tilfellet var før pause, og våger å trille mer ball slik vi ble enige om at vi var nødt for under garderobepraten i pausen. Det er likevel gjestene som er det førende laget, og Valdres går opp i ledelsen halvveis inn i omgangen når vi roter oss bort i egen kontra og bortelaget benytter muligheten til å kjøre på motsatt vei. Et fint gjennomspill og alene med keeper Andreas setter gjestene inn 0-1 ledelsen.

Åtte minutter før full tid skulle vi gjøre det hele spennende igjen i det vi får vår utlikning. Andreas Trønnes curler en corner vakkert inn i boksen og faktisk hele veien inn i målet. Noe usikkert om bortelagets keeper faktisk ender opp med å bokse ballen i eget nett, men et godt slått hjørnespark fra Trønnes uansett.

Kun et par minutter etter vår utlikning får gjestene et uforståelig frispark i det en Valdresspiller faller i en løpsduell mot Marius. Ren løpsduell og skulder mot skulder, men Marius er 20kg tyngre (kun muskler) og da må det dømmes frispark ifølge dommer. Nok en merkelig avgjørelse selv gjestenes spiller var enig i, men blåst er blåst. Typisk nok suser frisparket gjennom hele feltet og daler til slutt inn i Andreas lengste hjørne og 1-2 til gjestene Valdres. Som om ikke det var nok ryktes det altså at det var spilleren som fikk sitt andre gult kort for kampen, og dermed skulle vært utvist, som ender opp med å slå det avgjørende frisparket som til slutt går i mål.

Det er ingenting å si på at Valdres vant kampen, de var det førende laget store deler av oppgjøret og det klart beste laget vi har møtt så langt i vinter. Det er likevel synd at dommerfeil skal være avgjørende i et såpass viktig oppgjør som kvalifisering til cupen. Om en eventuell protest skulle bli tatt til følge eller ikke av NFF er forsåvidt ikke det viktigste i denne saken. Juks bør ikke belønnes i hverken fotball eller noen andre idretter, og moralen i Kolbu/KK kommer i hvert fall alltid til å være at juks ikke fører deg noen vei. Om dette ikke skulle få konsekvenser for nettopp årets cupeventyr for vår del, så håper vi i det minste at det blir tilfellet for lignende hendelser i andre kamper fremover.

Protest trukket (Oppdatering)

I løpet av søndag kveld har vi bestemt oss for å ikke gå videre med protesten til NFF.
På møtet med dommertrioen etter kamp ble vi fortalt at hendelsen skjedde like før tilleggstiden, men videobevis i ettertid viser at det kun gjenstod et halvt minutt fra Valdres sin spiller mottok sitt andre gule kort og til dommeren blåste av kampen. I beste fall hadde vi altså kanskje fått til ett oppspill med én mann mer på banen, men langt ifra noe som kan sies å ha vært en avgjørende faktor for det endelige resultatet.

Valdres FK har i kveld også forklart at lagledelsen selv skjønte svært lite av det som skjedde i sluttminuttene og derfor stod fortumlet igjen på sidelinjen etter kampslutt. Vi i Kolbu/KK godtar naturligvis denne forklaringen, og ønsker Valdres FK lykke til videre med andre kvalifiseringsrunde til Cupen.