Tilbake på seierssporet etter krigekamp mot Vest-Torpa

13219655_10209844509016307_246447538_n

Fredagens hjemmekamp mot Vest-Torpa ble akkurat den bataljen som vi hadde sett for oss på forhånd. Etter 90 minutter med taklinger, tøffe dueller og lite finspill var det til slutt vi som kunne gå ut av krigen med hodene hevet og 3-1 seier.

Før noe som helst annet blir sagt, Kolbu/KK har distriktets og Oppland fylkes beste banemannskap som virkelig står på, morgen som kveld, for at gresset på de to stadionene skal være i best mulig forfatning. Trening etter trening er det like morsomt å høre på Kåre og Jan Haralds diskusjoner om gjødsling, tromling, pigging og gudene vet hva. Det snakkes rett og slett om en fagterminologi som hvert fall undertegnede ikke skjønner bæret av. For å si det slik, jeg ble i utgangspunktet mest bekymret for folks liv og helse da det i forrige uke ble slått alarm og påpekt en forferdelig isbrann på nedre Kolbu. I ettertid forstod jeg derimot at det kun er de gule flekkene på gresset innenfor 16-meteren som gjør at Kåre ikke får sove om nettene…

Fredagens hjemmekamp på Kolbukam idrettsplass var den første kampen på gress etter en lang vinter. Med den siste ukens sommervarme og medfølgende lite nedbør hadde ikke gressmatten fått satt seg skikkelig, og det var derfor uungåelig at banen ikke var noe ujevn og krevende å spille på for begge lag. Vi var derfor helt klare på strategien før avspark, i denne kampen måtte finspillet settes på vent og duellspillet som Kolbu/KK er kjent for hentes tilbake. Det ville rett og slett vært for stor risiko å “kjæledegge” med ballen fra stopper til stopper denne kvelden, og vi var derfor mer opptatt av å få løftet spillet høyt på banen og sette press deretter.

Vi setter et umiddelbart trøkk fra start av i den første omgangen, og om vi ikke sjokkerer gjestene så foregår i hvert fall alt spill på Vest-Torpas banehalvdel de første 10 minuttene. Vi skaper også noen halvsjanser etter denne gode starten, uten at Torpas keeper blir satt skikkelig på prøve. Etter en positiv start våkner etter hvert bortelaget og kampen utvikler seg da til den duellkrigen på midtbanen som vi forventet på forhånd. Det spares ikke på kruttet fra noen av lagene, taklingene sitter løst men fair, og uten at dommer Artchie behøvde å stykke opp spillet med masse frispark.

Ingen av lagene klarer å spille seg til de helt store sjansene, og det er derfor på cornere at de fleste halvsjanser skapes fra begge lag innledningsvis. Etter hvert blir ballen trillende noe mer langs bakken, og hos oss er spesielt Øystein mer enn villig på sin venstreside. Han får en god mulighet etter fint gjennomspill men skuddet dessverre i nettveggen. Like etter kommer backen på nok et løp, innlegget er hardt og godt, men avslutningen fra Sindre går midt på keeper. Like før pausen skulle likevel scoringen sitte for vår del. Et korrekt idømt frispark blåses for like utenfor gjestenes 16-meter, og både Marius og Sindre stiller seg opp. Det blir til slutt førstnevnte som kliner til, ballen finner et hull i muren og setter keeper totalt ut av spill. Dermed stod det 1-0 til pause i en forholdvis jevn omgang, men der de største sjansene var i favør Kolbu og dermed ikke helt ufortjent ledelse inn til hvilen.

13220047_10209844512896404_1878283353_n

I den andre omgangen er det bortelaget som åpner friskest, og torpingene virket svært ivrige på å få utlikningen sin så tidlig som mulig. Det skapes ikke all verden å snakke hjem om fra gjestene, men de har definitivt momentum på midten i denne perioden og vinner mye dueller de første minuttene av omgangen. Omtrent 10 minutter ut i omgangen får de også muligheten til å kvitere fra straffemerket etter en felling på hjørnet av 16-meteren som virket korrekt idømt. Straffen fra gjestenes Christoffer Grøterud er velplassert og knallhard nede i Toros venstre hjørne. Dermed likt på måltavla og ikke noe å si på torpingenes utlikning etter initiativet de skaffet seg i løpet av starten på de siste 45 minuttene.

Etter ulikningen løfter vi oss og begynner å vinne tilbake duellene på midten. Det blir litt hawaii i denne perioden, begge lag ønsker de 3 poengene, men som i den første omgangen er det ingen som evner å spille seg til store 100% sjanser. I det 64 minutter vises på klokka er det vi som trekker det lengste strået og igjen går tilbake i ledelsen. Etter vedvarende trykk i boksen til Vest-Torpa, havner ballen ut til Simen Fodstad på venstrekanten som slår et fint innlegg inn i boksen. Gjestenes keeper kommer ut men feilberegner ballbanen og gjør at undertegnede forholdsvis enkelt kan heade inn 2-1 og ledelse til Kolbu/KK.

Vel 10 minutter etter 2-1 scoringen kommer også kampens siste og den berømte spikeren i kista. Igjen er det et godt innlegg fra vår venstreside, og Espen får gå opp forholdsvis alene i feltet. Spissen beviser hvorfor han står med 2 av 20 mulige poeng på “headinger” i spillet Football Manager da han regelrett bommer på kula som blir liggende igjen i boksen. Like bak følger undertegnede opp og får smelt inn 3-1 scoringen fra få meter.

13183194_10209844511736375_787807887_n

Det siste kvarteret av kampen er det ikke veldig mye å skrive hjem om. Vest-Torpa gjør et tappert forsøk på å redusere, kommer til et par brukbare sjanser etter corner, men avslutningene heldigvis like over for vår del. Artchie som for øvrig dømte en prikkfri og god kamp legger ikke til all verdens av tilleggsminutter og blåser av med 3-1 seier fordel Kolbu/KK.

En kamp med masse dueller og kriging som ventet, men der vi til syvende og sist viste oss skarpest foran mål. Takk til Vest-Torpa for god og fair kamp, et godt fotballag som faktisk har åpnet sesongen med 4 strake bortekamper og tatt godkjente 6 poeng på disse turene. Uten fasit i hånd skyldes trolig alle bortekampene at torpingene venter på at gresset hjemme på Lundemoen skal bli så bra som mulig før de setter i gang sesongen hjemme.

Takk også til de omkring 100 supporterne som hadde tatt turen til Kolbukam idrettsplass denne fredagskvelden. Vår 12 mann er viktig hver eneste kamp og gir uten tvil ekstra motivasjon for oss som løper ute på matta!

Våre to neste seriekamper er borte mot henholdsvis Dokka og Søndre-Land før Lunner ønskes velkommen til Kolbu 3.juni.

Av: Michael Kornbrekk Urrang

13235807_10209844514376441_1369953586_n

13120931_10209742806393805_859519154_o

Marius Larsen