Total overkjørsel og scoringsfest for gutta i 4.divisjon

Etter to sure nederlag på hjemmebane trengte vi virkelig å slå tilbake, og for en fest det skulle vise seg å bli! Null baklengs, elleve mål fremover og 3 poeng – perfekt!

Snertingdal / Redalen2
0 11
Kolbu/KK

Målscorere:

Simen Engelien x4
Michael K. Urrang x2
Simen Sønteby
Tov Magne Dyste
Henrik G. Myhre
Selvmål x2

Det er alltid moro å vinne fotballkamper, på samme måte som det er forferdelig irriterende å tape. Etter null poeng på de to siste oppgjørene begynte det for alvor å bygge seg opp en ekstrem vilje og lyst til igjen å få kjenne på den deilige seiersfølelsen. Søndagens motstander Snertingdal/Redalen2 har for Kolbu/KK blitt en aldri så liten verkebyll, rett og slett et lag vi har slitt med de siste årene. I det OA-sendte oppgjøret før sommerpausen hadde vi 2-0 og full kontroll, men rotet det etter hvert til og fikk kun med oss et uavgjort. I fjor ble vi kriget fullstendig ut av stilen og tapte faktisk 5-4 på gressbanen i Snertingdal. Det var derfor knyttet litt ekstra spenning til dagens kamp, det var det ingen grunn til.

Om vi ser bort fra de første 2 minuttene av kampen, har vi fullstendig kontroll og valser over vertene i samtlige av de resterende 88 minuttene. Vi skal likevel være ærlige nok til å innrømme at vi er heldige som ikke blir straffet både én og to ganger i løpet av disse første 2 minuttene. Her gjør vi et par grusomme feil på egen banehalvdel som hjemmelaget strengt tatt burde straffet oss for. Heldigvis gikk det greit denne gangen, og så snart vi hadde fått erstattet gammel traktordiesel med duggfrisk flybensin i beina, var det kun ett lag som sto for underholdningen resten av kampen.

Vår første scoring er riktig nok av den noe heldig sorten da Simen Sønsteby slår et hardt innlegg (skudd? – neppe) som treffer en av hjemmelagets spillere i ryggtavla og faller ned i en bue over vertenes keeper og i målet. Men deretter skulle virkelig festen begynne. I tur og orden scorer vi 5 (!) nye mål, faktisk ganske så nøyaktig ett nytt mål hvert fjerde minutt i perioden fra det 16 til 32 spilleminutt. Målscorere i denne perioden er Sønsteby, undertegnede og ikke minst et flott hattrick av Simen Engelien. Like før pause kvitterer vi like greit enda en gang, denne gangen på hjørnespark. Nygård slår inn lavt mot første stolpe der midtstopper og dagens kaptein Tov Magne dukker opp og forlenger inn vår 7ende scoring for omgangen.

Til hvilen var det altså hele 0-7 i protokollen, og kampen var naturligvis etter alle solemerker avgjort. Det var likevel fortsatt én omgang igjen å spille, og målet for de siste 45 var å peise på videre samtidig som vi skulle opptre ekstremt skjerpet bakover for å få med oss en smultring tilbake til Kolbu. Vi har nemlig ikke hatt for mange clean sheets denne sesongen, og det er i så måte et område vi må bli bedre på om vi skal ta nye steg neste sesong.

Den siste omgangen blir, litt som ventet, en ren parademarsj der vi scorer ytterligere 4 mål, men kanskje like gledelig holder nullen bakover! Våre målscorere i denne omgangen er nok en gang Engelien, Henrik G. Myhre og undertegnede i tillegg til et nytt selvmål fra vertene etter et hjørnespark. Til slutt hadde dommer Hilmen (god som alltids) notert hele 11 mål i boka si, alle til Kolbu/KK og en perfekt utført bortekamp i Snertingdal.

Det gledelige i dag er rett og slett at vi viser frem hvilke kvaliteter som faktisk finnes i laget vårt. Vi gjør nemlig ikke noe nytt fra tapene mot Gran og Follebu i de forrige oppgjørene, planen i dag var nøyaktig den samme. Forskjellen er at vi i dag gjennomfører oppgavene våre med presisjon og nøyaktighet, samtidig som vi har en djevelsk holdning og vilje til å jobbe for hverandre – begge veier. Slikt sprer seg på en fotballbane, ofte vannvittig fort, og når man som spiller ser at andre lagkompiser gjør det enkelt og effektivt, så spiller man plutselig med den samme selvtilliten selv.

Denne viktige selvtilliten lå langt utenpå drakten til samtlige i dag, og da gjør man de riktige valgene, gang på gang. Et godt eksempel er egen effektivitet foran motstandernes mål. Her har vi hele sesongen skapt flust av sjanser, også i de kampene som er tapt. Uttellingen har derimot ikke vært helt der vi ønsker, og litt for ofte har vi «lukket øya» og brent til i stedet for å bruke hodet. For hvert minutt som gikk i dag økte selvtilliten og troen på egne ferdigheter, og plutselig så vi ut som Messi foran mål der vi rundet keeper runde etter runde og spilte five-a-side i vertenes 16-meter før avslutningen til slutt fulgte. Vi kan så ufattelig mye om vi bare selv vil og våger, og i dag fikk vi et fortjent bevis på nettopp dette!

Nå gjenstår det bare å fullføre de 4 resterende kampene av sesongen med stil. Vårsesongen var omtrent som et lite eventyr, mens det har gått noe tråere nå i høst. Opprykk blir det naturligvis ikke, men det har heller aldri vært målet. Det er likevel jevnt i toppen, og vi ønsker selvsagt å være med å kjempe om de jeveste plassene når poengene til slutt skal telles opp i oktober. På bortebane er vi helt suverene, faktisk null tap – som eneste og beste lag i avdelingen! Så er vi ikke fornøyde med egen poengfast hjemme på Kolbu, men har har vi to gjenstående kamper å vise oss frem i, det skal vi jobbe hardt for å klare!

Takk til alle supporterte som tok turen til Snertingdal og støttet oss til 3 deilige poeng i dag!