Fra tragedie til triumf mot Reinsvoll

Søndag 24. stod et toppoppgjør i 5. divisjon for tur. Reinsvoll inviterte til kamp hjemme, og trengte en seier for å ha en reell sjans på opprykk. Kolbu spilte for å ha det gøy, og i så måte for å ødelegge et eventuelt opprykk.

Reinsvoll
1 3
Kolbu/KK 2

Målscorere:

Stian Hallingstad
Anders Kleiven x2

Første omgang stemmer på ingen måte for noen hos Kolbu. Banespillet vårt er like trist som det grå været, og vi gir en omgang til Reinsvoll. Reinsvoll spiller ok, men det er i hovedsak i mangel på god motstand. Vi går ikke i dueller, lar oss stresse av høyt press og sender dårlige pasninger. Et par ganger kommer vi frem til målet, men skudd går utenfor og i nettveggen. Reinsvoll skårer etter kollektivt dårlig forsvarsspill, der et halvt dusin mann har anledning til å klarere eller gå i duell. Lars, som gjorde en sterk kamp, kunne ikke gjøre mye med det målet. Vi får en straffe etter en felling innen for seksten, men keeper gjør en god redning. Det står 1-0 til pause.

I pausen snakker vi om de tingene vi gjør feil, og hva som må til for å rette de. Presset må bli bedre i alle dueller, forsvaret og midtbane må presse høyere, og praten må opp. Disse punktene tar alle til følge, og seieren skal bli et faktum. Etter hvilen er det kun ett lag på banen. Pasninger sitter, dueller vinnes og fotballgleden er tilbake. Etter noen minutter setter vi 1-1, og sekunder etter avspark på midten vinner vi ball og leder 1-2. I perioden etter målene har vi 4-5 100%sjanser, men vi skyter keeper god. Et par minutter før full tid har Pål Ringen gode muligheter til å sette spiker’n i kista. Han tar et fint løp fra venstre kant, og mottar ballen alene foran mål, da Kleiven spiller en pasning vekk fra keeper på høyre side. Mesterlig klarerer Pål ballen himmelhøyt over mål fra en snau meters hold.

Det er deilig å se at vi klarer å gjøre grep i kamper, der vi ikke er med fra start. Det skal også sies at vi ikke har tapt en eneste kamp i 5. div der Sundseth har vært med i år.