Tre nye poeng mot Søndre Land

For at vi skal henge med i toppen var det bare tre poeng som gjaldt denne søndagen. Vi skulle møte et lag som nesten klarte å holde inn til 0-0 mot et sterkt Raufoss 2. Etter signering av ny trener, også kalt «mini Mourinho» har søndre klart å få på plass et slagkraftig mannskap på kort tid. Vi forventet oss et defensivt Søndre lag og det skulle vise seg å stemme ganske så bra.

Søndre Land
2 6
Kolbu KK

Målscorere:

Petter x 2
Sindre x 2
Håvard GM
Simen Englien

Kampen starter som forventet der vi får all verdens tid til å trille ball foran et kompakt Søndre. Virket litt uvant for flere og vi er litt for upresise når vi nærmer oss deres 16 meter. Vi gjør flere upressede pasningsfeil men vi er flinke i gjennvinningsfasen og får tak i ballen igjen. søndre har en halvfarlig pasning i bakrom der vi får ryddet unna ellers var det lite vilje fra søndre å gå i angrep. Vi får lov til å fortsette og bygge opp angrep bakfra, rommene blir større og presisjonen bedres sakte men sikkert. Det tar 25 minutter der vi endelig får hull på byllen. Etter litt klabb og babb inne i feltet klarer Kleiven å få kontroll på ballen og serverer Petter en ferdigscoret pasning. Petter setter denne sikkert ned i hjørnet og 0-1!!
Det skulle i ikke gå mange minuttene før vi igjen får nettkjenning etter et fint innlegg fra Sindre. Keeper blir slått i lufta men blir her avblåst feilaktig for offside. Angrepet etter får vi en ny corner der Simen finner hodet til Håvard GM som stanger inn til ledelse 0-2!! Etter dette trodde nok mange at kampen var kjørt… Resten av omgangen går litt i samme dur der vi styrer banespillet før dommeren blåser av til pause.

I pausen ble vi enige om å ta vare på ballen og ikke ta unødvendig risiko. Vi var fast bestemt på at i vi i dag skulle holde nullen. Omgangen starter som første der vi får all verdens tid i etablert men igjen er vi litt upresise på den siste pasningen. Etter 55 minutter får Søndre Land et brudd på midtbanen, ballen blir slått ut på deres venstre. Det blir en duell som vi taper og søndrespilleren tar med seg ballen inn før han prøver et skudd som går på bakre. Der kommer motsatt ving og setter inn reduseringen til 1-2! Dette var et helt unødvendig mål der vi ikke er i balanse. Søndre scorer på deres første skudd på mål. Etter dette var vi tydeligvis litt paralyserte og optimismen i søndre -laget steg etter reduseringen. Ikke mange minuttene etter var søndre igjen på farten. Vi taper flere dueller før ballen havner i beina til en Søndre spiller som spiller enkelt igjennom vårt forsvar som igjen var i ubalanse. Avslutningen går i stanga og selvsagt havner returen akkurat der det sto en Rødkledd spiller. Igjen et totalt unødvendig mål der vi blir for opptatt av å angripe og derfor i ubalanse.

Heldigvis klarte vi å gire opp noen hakk etter dette og begynte å ta skikkelig tak i kampen. Vi begynte å få større tempo på kula og bevegelsene/samhandlingen begynte å stemme bedre. Etter 63 minutter får vi et frispark fra 16/17 meter som Sindre banker kontant i mål og 2-3 ledelse!! Vi fortsetter å pøse på og etter 72 minutter ruller vi opp et angrep der Simen St legger et fantastisk legg og igjen er det vår kaptein Petter som får æren av å sette den. Et vakkert og kontant hodestøt der altså! Nå går det fort i svingene og tre minutter etterpå drar Sindre seg fri fra sin oppasser på kanten, slår inn og der kommer Simen Englien og setter den med hodet!! Nok et fint angrep der vi kommer rundt på kant. Vi leder nå kampen 2-5 og da gikk nok lufta litt ut av et hardtarbeidende Søndre Land. Vi roer tempoet ned noen hakk og beholder ball i eget lag. Vi skaper flere sjanser og burde kanskje ha hatt bedre uttelling på disse. Helt på slutten får vi et nytt frispark nesten i samme posisjon der Sindre banket inn sitt første. Sindre velger denne gangen å sette ballen lavt og under muren og bang 2-6! Kampen ebber så ut.

Det positive vi skal ta med oss fra denne kampen er at vi bretter opp armene etter vi får to mål i trynet etter pause. Vi girer opp og holder oss til kampplanen. Vi klarer å være positive og gi konstruktive tilbakemeldinger til hverandre. Dette er viktig å ta med seg videre i en lang og tøff sesong.
Ellers vil vi takke Søndre Land for kampen. Vi er sikre på at det er mange lag som vil få problemer her utover sesongen. Søndre fremsto som et meget godt organisert lag med en god defensiv struktur. Når vi var i deres sone var det ikke mye rom å boltre seg i 