Tre poeng i seriepremieren mot Tynset

To fine mål, null baklengs og tre poeng i boka. Seriepremieren hjemme mot Tynset IL kunne vel egentlig ikke gått stort bedre.

Det var et heltent Kolbu/KK som entret kunstgresset hjemme på Lena lørdag formiddag. Vi hadde på forhånd blitt enige om å møte gjestene fra Tynset med et høyt press, i et håp om å stresse bortelaget til å gjøre feil og ikke etablere eget spill. Dette er for øvrig noe vi har forsøkt å få til også i treningskampene tidligere i vinter, men uten det helt store resultatet. Etter en halvtime med krysser og streker på leketavla til Ole Johs før kampen i dag, skulle vi omsider lykkes!

Vi spiller alt i alt en bunnsolid førsteomgang, selv om det faktisk var gjestene som fikk æren av å komme til kampens første store mulighet etter et innlegg på bakerste stolpe. Avslutningen gikk heldigvis over, og ser man bort fra denne sjansen var det Kolbu/KK som sørget for det meste av underholdningen de første 45 minuttene. Vi spiller oss til mange halvsjanser, men de helt store mulighetene lar vente på seg frem til det står 38 minutter på kampuret. Et innlegg fra Sønsteby går gjennom hele feltet før Sindre akkurat når frem på bakre stolpe og sender ballen tilbake inn i feltet. Der venter Lunstadsveen som igjen viser seg som en notorisk målscorer og setter inn årets første seriemål.

Ikke mange minuttene etter den første scoringen fører midtstopper Sebastian med seg ballen oppover i banen. Han spiller en strøken pasning over forsvaret til Tynset der Sønsteby har gjort et strålende løp. Venstrekanten demper ballen på enkleste vis og setter kontant inn 2-0 scoringen like før pause.

I pausen blir vi enige om å ikke bli defensive i tankegangen selv om vi leder 2-0. På hjemmebane med publikum i ryggen er det vi som skal styre, ingen andre!

Som ventet går Tynset ut i hundre fra start av i den andre omgangen, men vi står godt imot og har få problemer med det som kommer. Selv om vi ønsket å styre like mye av spillet som vi gjorde før pause, evner vi nok ikke helt dette. Tynset har mer ball, men slippes ikke til gjennom midten og de lange ballene opp mot vår forsvarsfirer ryddes effektivt unna. Tynset har muligens verdens største spark med sin vekt på 2 tonn og høyde på 5.4 meter, men selv denne hadde blitt en miniputt i hodeduellene mot Pål Johansstuen denne formiddagen. Riktig nok veier ikke Pål 2 tonn, men du skal lime sammen relativt mange linjaler for å dekke høyden forsvarskjempen hang i luften i dag.

Helt på tampen blir Tynsets keeper belønnet med direkte rødt kort etter å ha hindret Lunstadsveen i å avslutte på åpent mål. Det påfølgende frisparket setter Stian i mål etter innlegg fra Sønsteby, men målet blir dessverre annulert for offside. Stort mer skjer ikke i kampen, og alle 3 poengene blir dermed igjen på Toten denne dagen. En stor kamp av hele laget, innbyttere, støtteapparat og ikke minst publikum!

Nå blir det velfortjent helg før alt fokus rettes mot neste seriekamp der nok en forhåndsspådd opprykkskandidat står for tur. Flisa så lenge ut til å gå på en smell i sin åpningskamp, men utlignet til 1-1 på overtid og fikk karret seg til ett poeng i bortemøte med Faaberg. Ingen optimal start på sesongen for vår neste motstander, og vi forventer at de er sultne på 3 poeng neste lørdag. Uheldigvis for Flisa har vi overhode ingen planer om å gi bort poeng selv denne dagen. Så gjenstår det bare å krysse fingrene for at monstermyggen som til vanlig spiser opp spillere på Flisa stadion fremdeles ligger i vinterdvale!

kolbukk-tynset-maskotter

kolbukk-tynset-maskotter2