Uavgjort i generalprøven mot Jevnaker

DSC_0179

Søndag tok vi turen nedover til Jevnaker, og den siste treningskampen før Valdres FK ventes hjemme om 7 dager for den første kvalifiseringsrunden til NM.

Startellever:
Toro – Simen Stensrud – Pål Johansstuen – Simen Fodstad – Tov Magne – Pål Jørgen – Simen Sønsteby – Håvard – Hans – Sindre – Kleiven

Benyttede reserver
Simen Engelien, Øyvind Sundseth, Øystein, Steinar

Jevnaker holdt på imponerende vis sine naboer Hønefoss til 0-0 i sin forrige treningskamp, og er et rutinert 3.divisjonslag som ville gi oss god matching frem mot seriestart. Vi gjestet også kunstgresset på Jevnaker i oppkjøringen til fjorårssesongen, og reiste den gang hjem igjen med 2-1 tap.

Kampen i dag går vi respektløs til verks, og selv om vertene som ventet prøver å sette et umiddelbart press, ligger vi som forrige helg mot FUVO samlet i det defensive og lar ikke hjemmelaget få noe gratis. Jevnaker får trille mye ball i bakre rekker, men sliter med å finne alternativer fremover i banen, samtidig går det fryktelig tregt med de fire bak hos vertene og vi har få problemer med å tette rommene på midten.

Etter hvert blir også hjemmelagets stoppere noe utålmodige og fører med seg ballen rett inn i sekken, akkurat der vi ønsker dem. Håvard er oppmerksom, bryter fint på midten og fosser fremover alene mot Jevnakers keeper. Vår nye midtbaneterrier velger å dra en siste skuddfinte, og hjemmelaget rekker dermed akkurat å blokkere skuddet som kommer.

Ikke lenge etter Håvards sjanse dømmes det straffespark til vår fordel. Sindre kaster inn i boksen der Hans blir dyttet overende og dommer gjør helt riktig i det han velger å blåse. Hans er som kjent ingen lilleputt, og det har i årevis vært spekulert om Dovre ville falle før den sindige totningen, men det gjorde det altså ikke. Straffesparket ekspideres sikkert i mål av Kleiven og dermed 0-1 til Kolbu.

Kun få minutter etter straffescoringen har vi et regelrett fantastisk angrep som ville gledet mange fotballhjerter. Det hele starter med et kort innkast langt inne på egen banehalvdel der vi vender spillet til midtstopper og kaptein Pål Johansstuen som på direkten spiller ballen i ledig rom på midten. Der fra går kula direkte gjennom til Sønsteby på kanten som slår et hardt og tidlig innlegg i boksen. Avslutningen fra Kleiven er god, men går dessverre på innsiden av stanga og på utrolig vis ut på andre sida. Nydelig kombinasjonsspill som hadde fortjent å ende i scoring, men altså bare nesten.

Jevnaker har også sine sjanser i første omgang, blant annet en heading fra 5-6 meter som Toro er helt oppe i hjørnet og dytter til hjørnespark. I tillegg har vertene et godt frispark like utenfor 16-meteren som er knallhardt og lavt i Toros venstre hjørne. Nok en gang er vår sisteskanse med på notene og får fingertuppene på Jevnakers avslutning.

I det dommeren blåser til pause er det kanskje like greit for begge lag å komme seg inn og kjøle ned huet noen hakk. Omgangen utviklet seg til å bli et skikkelig lurveleven til tider, med mange knallharde taklinger, noen gule kort begge veier og skjellsord man gjerne kun hører på en fotballbane. Alt i alt en forholdsvis jevn omgang med sjanser til begge lag, men der vi altså kunne gå i garderoben med 0-1 ledelse etter straffescoringen til Kleiven.

DSC_0172

I den andre omgangen får vi vinden imot oss, og Jevnaker styrer store deler av banespillet. Etter hvert begynner også hjemmelaget å finne rom på midten i det vi begynner å sprekke litt opp i det kollektive. Vertene er likevel fryktelig unøyaktige i den siste avgjørende fasen, og de fleste forsøk trilles gjennom alt og alle, og ut til utspark for Toro.

Halvveis inn i omgangen kommer likevel utlikningen for Jevnaker. Et innlegg fra høyre går gjennom hele feltet og ender på motsatt side der en av hjemmelagets spillere får ballen rundt hjørnet av 16-meteren. Skuddet er hardt og velplassert i nærmeste hjørne, men ender faktisk på baksiden av målet! Få på linja skjønner derfor stort når Jevnaker-spillerne starter å feire scoring, men et hull i nettet viste seg altså å være forklaringen.

Utlikningen til Jevnaker må kunne sies å være fortjent i en mindre god periode av oss der vi ikke evner å henge helt sammen på midten, og dermed gir vertene rom å spille i. Det siste kvarteret av omgangen hever vi oss likevel igjen, og får noen særdeles store muligheter på overganger uten at det blir tellende resultat. Dommeren blåser til slutt av kampen med uavgjort 1-1 i en kamp der hjemmelaget helt klart er det laget som har mest ball, men der vi skaper de fleste og størst mulighetene.

I vinterferien har vi dermed fått god matching mot to solide 3.divisjonslag, scoret 3 mål og kun sluppet inn 1. Det er så absolutt godkjent, og gir god selvtillit i troppen frem mot neste helg. Etter at vi har slått Valdres i den første kvalifiseringsrunden møter vi trolig vinneren av oppgjøret Gran-Redalen, og det kan dermed være duket for et nytt og nervepirrende cupoppgjør mot Redølingene!

Vi takker Jevnaker for en god treningskamp, og ønsker laget lykke til i årets 3.divisjon 🙂

Lagets nye formasjon med snorrett linje skulle igjen vise seg å være et sjakktrekk for å stenge farlig rom sentralt i banen.

Vår nye formasjon med snorrett sentrallinje skulle igjen vise seg å være et sjakktrekk for å stenge farlig rom på midten! Neida, joda, kanskje? Vi røper ingenting før cupkampen mot Valdres