Orkla FK Kolbu/KK

Uavgjort i et fyrverkeri av en fotballkamp

Orkla FK Kolbu/KK

Petter Bakkelund og Pål André Johanstuen spilte begge en god kamp mot Orkla. FOTO: Jan Erik Runhaug – Avisa-ST

Det føltes nok som julaften, nyttårsaften og 17.mai på en og samme dag for de over 300 publikumerne som hadde møtt opp for å se Orkla FK ta 3 nye poeng fra langtreisende Kolbuinger lørdag. Etter 90 elleville minutter med action stod det imidlertidig 5-5 på resultattavla i det som må kunne kalles en fest av en fotballkamp!

Orkla med Nils Arne Eggen på trenerbenken har store ambisjoner om opprykk, og befant seg på en 2.plass på tabellen kun 3 poeng bak serieleder Kil/Hemne før lørdagens kamp. På sine 7 første seriekamper hadde laget kun sluppet inn 7 mål, noe som gir et mattestykke selv jeg klarer å regne ut. Et snitt på 1 baklengs per kamp er relativt gjerrig på dette nivået, og med vår egen innefektivitet med fattige 4 scorede mål på 7 kamper visste vi at oppgaven ville bli tøff. Troen har vi derimot aldri mistet, og det gode humøret innad i laget på bussturen nordover la på mange måter grunnlaget for at dette var dagen da mye skulle snu. Ved ankomst sørget vår egen Avicii, DJ Toro, for standarden i garderoben med eget musikkannlegg, mens “lydtekniker” OleJohs gjorde det han kunne for å sprenge det som kunne sprenges av trommehinner før avspark.

De første 5 minuttene av selve kampen skulle virkelig gi publikum en pekepinn på hvordan av resten av oppgjøret ville utarte seg. Hjemmelaget kommer tidlig til kampens første sjanse, men vi klarerer og setter fart motsatt vei. Etter nydelig forarbeid på venstresiden av Sønsteby og Nygård slås ballen inn til Engelien i feltet som sikkert bredsider inn 0-1 ledelse. Så skjer det som ikke skal skje, Orkla får løpe rett gjennom oss like etter avspark og skaffer seg selv et tvilsomt straffespark etter en takling fra Sebastian som først er på ball og etterpå drar med seg mann. Dømt er uansett dømt, og straffesparket sniker seg i mål via fingertuppene på Toro. To mål helt i åpningen, men actionthrilleren var såvidt startet. Kun få minutter senere får nemlig Sindre ballen på sin høyreside og avslutter kontant i lengste hjørne, 1-2 og vi er igjen i ledelsen.

De neste 10 minuttene av kampen roer seg noe ned, selv om begge lag kjører på og sjanser skapes begge veier. Halvveis inn i omgangen setter Sindre igjen på turboen og løper opp en lang ball i bakrom som er i ferd med å trille ut til utspark for hjemmelagets keeper. Like før dødlinja får han slått et nydelig innlegg inn i boksen der undertegnede (Urrang) har posisjonert seg mellom Orklaspillerne og stanger inn 1-3 leldese. Det tok meg intet mindre enn 26 år å score med hodet, mon tro om jeg ikke er 52 år neste gang..

Om sjokkbølgene på Orkdalsbanken stadion ikke allerede var store, skulle de faktisk bli enda større like før pause. Vår nye spiss for dagen, Petter Haugen, gjør en kjempejobb på topp og kriger til seg ballen fra hjemmelagets midtstopper. Alene med keeper gjør han alt rett og triller ballen iskaldt ned i høyre hjørne. Dommeren blåser av omgangen med smått sensasjonelle 1-4 til hvilen, og vi hadde dermed scoret like mange mål på 45 minutter borte mot topplaget Orkla, som på hele 630 minutter i de resterende kampene tidligere i sesongen.

I andre omgang går hjemmelaget som ventet ut i hundre fra start, men vi rir av den første stormen og etter 60 minutter står det fremdeles 1-4 på måltavla. Med en halvtime igjen av kampen smeller det derimot for første gang. Et hardt skudd fra 20 meter klistrer seg helt nede i Tor Oddmars høyre hjørne og reduseringen gir hjemmelaget virkelig blod på tann. Kun noen få minutter senere belønnes Orkla med kampens andre straffespark i det ballen fyker opp i handa på undertegnede på klønete vis. Straffen limes utagbart helt oppe i krysset, og Orkla er plutselig kun én scoring bak en virkelig opphentning. Dette var i det hele tatt en fryktelig tung periode for vår del, og bølgene av angrep fra hjemmelaget kom på rekke og rad. Fra å lede 1-4 i det 60 minutt utligner like godt Orkla til 4-4, alt i løpet av kun 7-8 minutter. Med 20 minutter igjen på klokka spøkte det derfor for alvor med tanke på å få med hjem poeng fra trøndelag.

Etter utligningen jevner det seg noe ut før vi igjen scorer et mål som dessverre avblåses for offside. Den annulerte scoringen skulle derimot ikke vise seg å kun være et blaff, for like etterpå jobber vi oss til et nytt hjørnespark. Corneren klareres i første omgang, men det kriges godt og etter litt fiks fakseri på venstrekanten spilles ballen tilbake inn i Orklas 16-meter. Av alle mulige spillere har stopperparet Sebastian og Marius bestemt seg for å bli igjen og finne på noe skikkelig kødd i hjemmelagets boks. Sebastian mottar ballen med ryggen mot mål og legger opp til en volleyballsmash som Marius med høyrefoten lurer inn bak Orklas keeper! På bussturen hjemover ble det fortalt at ingen av de to hadde krefter til å løpe hjemover etter corneren som opprinnelig ble klarert, og akkurat det er vi svært glade for i dag.

I kampen med det rare i skulle vår 4-5 ledelse naturligvis ikke få stå seg særlig lenge. To minutter senere smeller Orkla et frispark i stanga, og returen omsettes i ny scoring. De resterende 10 minuttene av kampen og 6 (!) tilleggsminutter forblir utrolig nok målløse. På to kamper i Trøndelag mot henholdsvis Buvik og Orkla har vi spilt smått utrolige 13 minutter overtid (7+6) gitt av samme hoveddommer. Han er antakeligvis ikke vår største fan, så noe signert drakt i posten kan han se lenge etter. Ubeseiret på langtur skal vi derimot være stolte av, og 5 scorede mål etter vakkert angrepsspill borte mot Orkla er så absolutt noe vi tar med oss videre. Neste lørdag venter en svært viktig kamp hjemme mot tabellnabo Faaberg, og vi håper å gjøre kampen noe mindre spennende enn det som var tillfelle denne helgen.

Til slutt vil vi takke Orkla FK for kampen og ønsker de lykke til videre med sesongen. Samtidig vil vi beklage overfor klubben at vi i går forlot garderoben uten å rydde opp etter oss. Prinsippet med sistemann har ansvar for å rydde opp etter laget ble rett og slett ikke utført i går, og det er ikke greit. Ellers takk også til våre supportere som hadde funnet veien til Orkdalsbanken stadion!

Kåre var freidig nok til å gjøre Eggen om til Kolbusupporter lørdag.

Kåre var freidig nok til å gjøre Eggen om til Kolbusupporter lørdag.

Tonen var god mellom Eggen og Engelien etter poengdelingen i Orkdal.

Tonen var også god mellom Eggen og Engelien etter poengdelingen i Orkdal.