Uavgjort etter overtidsdrama mot Redalen

Med 1-3 ledelse og kun fem minutter igjen å spille virket det som vi endelig skulle slå kloa i Redalen. Men selv ikke denne gangen skulle det holde helt inn, og redølingene straffet oss brutalt på overtiden!

Redalen
3 3
Kolbu/KK

Målscorere:

Henrik G. Myhre
Michael Urrang
Michael Urrang

Så skulle altså historien gjenta seg, nok en gang mot «jævla Redalen» for de av dere som tar referansen fra NRK-serien Heimebane. Ikke fordi vi har noe imot verken Redalen som klubb eller enkeltspillere, tvert imot, de er hyggelige alle sammen. Kallenavnet «jævla Redalen» skal laget derimot få fordi de gang etter gang klarer å ødelegge det som virker å være en trygg seier og 3 nye poeng for vår egen del. Så til dere nå potensielt fornærmede redølinger som ikke har betalt årets NRK-lisens, les referatets innledning som et komplement – dere er nemlig irriterende vanskelige å slå.

I pøsende regnvær denne søndagen spiller vi en fantastisk god første omgang, og tar velfortjent ledelsen 0-1 etter et flott skudd av Henrik Myhre. Målet kommer etter innlegg fra tvillingbror Håvard som etter en halvdårlig klarering fra vertene heades fint ned av vår spiss for dagen, Anders Kleiven. På halv volley fra omkring 16-meteren smeller Henrik inn ledelsen, og på dette tidspunkt var vi egentlig fullstendig overlegne.

Det fungerer i det hele tatt svært bra begge veier for vår del i denne omgangen. Uten ball ligger vi trygt og kompakt, med kaptein petter i ankerrollen som sørger for at avstandene mellom forsvar og midtbane er slik de skal være. Hjemmelaget sliter dermed hele omgangen, og gjennomspillene som forsøkes renner enten ut over dødlinja eller inn til Lars i buret. Samtidig vinner vi de aller fleste dueller på midtbanen, og får til stadighet store overgangsmuligheter mot litt rådville redølinger. En glitrende pasning av Petter sender Engelien alene gjennom litt skrått på høyresiden. Engelien er uselvisk og spiller ballen inn på tvers i boksen der Kleiven enkelt kan bredside inn 0-2. Dessverre vinker linjedommer for offside, og avgjørelsen virker å være grei nok den. Veldig synd, et flott angrep der vi hadde fortjent å doble ledelsen etter å ha vært dominerende over en lengre periode.

Vertene kommer litt mer med i slutten av den første omgangen, og får sin mulighet på et frispark da vi selv sklir på det våte underlaget i egen boks. Headingen går heldigvis i tverrliggeren, og til hvilen går vi derfor inn med en 0-1 ledelse. En særdeles fortjent ledelse, og med litt mer nøyaktighet i overgangene burde vi ledet med minst 2 mål etter dominansen i disse første 45 minuttene.

Om den første omgangen var svært bra, er den andre halvdelen av kampen i beste fall OK for vår egen del. Glem det, la oss heller si ok minus – for stort bedre var vi nok ikke. I motsetning til det vi gjorde før hvilen, begynner vi plutselig nå å rote mye, spesielt slurves det i pasningskvaliteten. Enkle pasninger som løste opp hele midtbanen til Redalen i første omgang går nå rett i beina på motspillere, og 50/50 duellene som vi stort sett vant alt av før pausen, taper vi nå i langt større grad. Resultatet blir at vertene spiller seg til flere gunstige innleggssituasjoner på kantene, men vi står heldigvis godt i egen boks og klarerer unna det som kommer.

Om man isolert sett kun ser på starten av den andre omgangen, er det ikke ufortjent at Redalen utligner til 1-1 etter et innlegg på bakerste stolpe som heades inn bak en sjanseløs Lars på streken. Dette gir selvfølgelig blod på tann for vertene, og akkurat i disse minuttene sliter vi med store avstander i eget lag.

Helt ufarlige motsatt vei er vi derimot ikke, og etter en feil av Redalens forsvarsfirer er undertegnede plutselig hele alene gjennom. Ballen trilles kontrollert inn bak hjemmelagets keeper, og med 1-2 ledelse fikk vi akkurat den vitamininnsprøytningen vi hadde behov for!

Den positive effekten av scoringen sprer seg ganske raskt i laget, og ikke mange minuttene senere kommer vi igjen på en farlig overgang. Petter spiller fint opp Sindre på venstresiden som tar med seg ballen innover og fyrer av et skudd like utenfor 16-meteren. Skuddet blokkeres av både en og to redølinger før ballen til slutt lander perfekt for undertegnede som også har tatt turen inn i feltet. Som ved scoringen kun noen minutter tidligere gjøres det ingen feil, og ny nettkjenning gjorde at vi nå ledet 1-3 med 15 minutter igjen å spille.

Faktisk er vi svært nære å definitivt parkere kampen med 1-4 i det Engelien fyrer i vei et skudd fra omkring 17 meter. En kjemperedning av hjemmelagets keeper gir oss derimot kun et hjørnespark. Kanskje ikke så farlig tenkte nok mange, det stod nå 87 minutter på kampuret og seieren virket ganske så trygg. Den gang ei.

I løpet av de siste 5 minuttene av kampen belønnes hjemmelaget med intet mindre enn to straffespark som snur glede til fortvilelse. Det siste straffesparket kommer i det vi har spilt hele 3 minutter av overtiden, og tildeles vertene etter en takling på hjørnet av 16-meteren som dommer helt riktig blåser for. Ifølge kampleder er taklingen såpass voldsom at Simen Stensrud også belønnes med direkte rødt kort, og vi mister dermed vår høyreback i minst én kamp før ferien. Mens det andre straffesparket var helt korrekt idømt, svir det langt mer at det første straffesparket kommer etter filming der det ikke finnes kontakt mellom spillerne i boksen. Vi pratet allerede på det i pausen at vi måtte unngå å gi dommer mulighet til å blåse billige straffespark etter at vertene ved et par anledninger allerede i den første omgangen hadde ropt for døve ører. Dessverre lot altså dommeren seg lure denne gangen, og verken VAR-teknologi eller OA-bilder kunne redde oss denne gangen. Begge straffene settes sikkert inn målet, og det som virket å være en trygg seier endte til slutt med kun 1 poeng og 3-3 i protokollen.

Med 1-3 ledelse og kun fem minutter igjen å spille, BURDE vi selvsagt dratt i land denne seieren. Det er lett å fremstå som et geni med fasiten i hånd i etterkant av slike oppgjør, men her er også marginer med å avgjøre. Vi er kun millimetere fra å avgjøre til 1-4 ved Engelien før vertene altså får sine to straffespark og utligner ledelsen. Med litt mer kynisme skulle vi derimot sikret disse 3 poengene, og det føltes så definitivt som et tap å kjøre hjem fra Redalen med kun 1 poeng denne ettermiddagen. Isolert sett er poeng borte mot et av topplagene alltid godkjent, men denne gangen burde vi tatt 3, punktum.

Vi får ta lærdom av måten vi opptrer på disse siste fem avgjørende minuttene, for her er vi rett og slett ikke smarte nok. Det gjenstår nå kun to kamper før vi er halvveis med årets sesong av 4.divisjon. Neste mandag kommer serieleder og ubeseirede rekrutter fra Raufoss på besøk, en tøff oppgave vi ser frem til! Vårsesongen avsluttes borte mot Domkirkeodden på Hamar torsdag den 28.juni.

Vi takker Redalen for kampen, og sender samtidig en ekstra stor takk til alle fremmøtte Kolbuinger for støtten i regnværet på Redalen stadion sist søndag!