Ubeseiret videre etter ny storseier

Solid oppvisning mot Reinsvoll IL i siste kamp av gruppespillet til Vinterserien 2018.

Reinsvoll
0 6
Kolbu/KK

Målscorere:

Simen Engelien x4
Anders Kleiven
Sindre Pedersen

På søndag spilte vi siste kamp i gruppespillet av Vinterserien 2018. Etter solide seire over både Vardal og Snertingdal/Redalen2 var vi allerede klare for semifinale. Vi ønsker naturligvis å gå ubeseiret gjennom hele denne turneringen, og dermed måtte arrangøren selv, Reinsvoll IL, overvinnes denne runden.

Det var to tynnslitte tropper med mye forfall denne helgen, og spesielt slet Reinsvoll med mange spillere utilgjengelig som følge av skader og sykdom. Det ble derfor enighet om å flytte både tidspunkt og arena fra Vardal til Raufosshallen noe senere på dagen, slik at vertene fikk spedd på med litt flere spillere i egen tropp.

Selv om vi tross alt var sikret avansement før avspark, var alt fokus på å bygge videre på den gode førsteomgangen vi hadde mot Redalen i forrige treningskamp. Nivåforskjellen mellom 5. og 4.divisjon skal være godt synlig, og nettopp dette fikk supporterne på tribunen virkelig erfare også denne dagen.

De første 45 minuttene tar vi initiativ fra første ballberøring, og gir knapt ikke fra oss ballen før dommeren selv ber om en pasning i det omgangen er ferdigspilt. Som ønsket og ventet styrer vi absolutt alt, og undertegnede er meget godt fornøyd med hvordan gutta beholder roen og følger kampplan hele omgangen gjennom. Vi faller aldri for fristelsen å bedrive ren tut-og-kjør fotball i direkte rute mot vertenes mål. Vel og moro dette, men resultatet er gjerne at man kaster bort kula unødvendig mye, og på den måten gir bort en haugevis med gratis kontringsmuligheter for motstanderen som strengt tatt ikke burde være nødvendig. I stedet for tok vi oss tid med ball i eget lag, gjorde fornuftige valg med høy presisjon som igjen førte til at vi fikk rullet opp det ene fine angrepet etter det andre.

Det trygge og solide spillet gjorde at vi gikk inn til hvilen med en 0-4 ledelse etter scoringer av Sindre, Kleiven og en dobbel fra Engelien. Svært lite å sette fingeren på i den første omgangen, men skal det pirkes på noe som helst burde vi nok utnyttet banespillet til å sette enda noen flere scoringer før pause. Litt mindre snillisme til fordel for noe mer killer-instinkt i vertenes 16-meter, så sitter også dette til neste gang!

For uten om at det etablerte spillet var trygt og godt, var det også meget gledelig å se hvordan forsvarsfireren og anker Pål Jørgen løste oppgavene bakover. Fjellstøtt så godt som hele omgangen, noe som gjorde at kun eget spytt var det eneste som fant veien til keeper Møllerhagens keeperhansker den første timen. At vi ikke slipper vertene til en eneste målsjanse forklarer i seg selv hvor mye possession vi hadde, og hvor sjeldent vi ga dette fra oss – bra!

Selv om vi har full kontroll også i den andre omgangen, klarer vi nok ikke helt å opprettholde balltempo på samme måte som de første 45 minuttene. I noen mindre perioder er vi også litt for upresise, noe som gjør at Reinsvoll også i større grad får lov å kjenne på kula. Ikke helt uvanlig når kampen i realiteten var avgjort før omgangen startet.

Vi scorer to nye mål i den andre omgangen, og igjen er det Simen Engelien som kliner inn to nye kasser! Dermed 4 mål for dagen på Simen, noe som etter mine beregninger virker å være akkurat innafor skjema. Reinsvoll på sin side får også et par sjanser i denne omgangen, og nærmest er de etter et innlegg fra høyre som heades i stolpen og ut. Flere farligheter skapes ikke, og vi fikk dermed igjen et gjensyn med den deilige smultringen som var et klart mål for dagen.

donut

Mot slutten av kampen åpnes det seg opp store rom, og vertene blir tydelig slitne og nok lei av å løpe imellom. Et par i overkant sene taklinger gjør at dommer ikke har andre valg enn å dra opp noen gule kort til Reinsvollingene, men vi slipper unna denne gangen uten nye skader.

Alt i alt en ny godkjent kamp der vi scorer 6 fine mål, og like viktig, unngår baklengs motsatt vei. Seieren førte til at vi befestet 1.plassen i gruppen og dermed møter naboene FK Toten til semifinale i Vinterserien i mars. Det gleder vi oss til!

Vi takker Reinsvoll IL for kampen, og ønsker laget lykke til videre i vinter. Litt kjedelig at vertene denne gangen slet med mye forfall, men vårt B-lag i 5.divisjon ser frem mot to spennende oppgjør med toppede mannskap i løpet av sesongen som kommer! 🙂