Under lupen: Dokka Sportsklubb

underlupen_illustrasjon

Frem mot avspark for 4.divisjon den 22.april vil vi uke for uke gjøre en kort presentasjon av våre motstandere den kommende sesongen. Første lag under lupen er kanskje best kjent som “gribbene”, og et lag vi faktisk allerede har rukket å spilt mot dette året. Under lupen presenterer: Dokka Sportsklubb.

dokkaOm klubben:
Dokka Sportsklubb er en utbryterklubb fra Nordre Land Idrettslags fotballgruppe med fotball som eneste idrett. Norges Fotballforbund ga faktisk klubben 2 års karantene, fordi Nordre Land IL protesterte på utbrytingen. De sportslige aktiviteter tok derfor til først i 1976.

De første årene ble klubben kjent som Norges dårligste fotballklubb og det gikk noen sesonger før poengene sakte, men sikkert kom. Dokka Sportsklubbs nabooppgjør mot Nordre Land IL har alltid vært storkamper med bra publikumsinteresse. Publikumsrekorden er på hele 1250 tilskuere, satt tilbake i 1985.

Klubbens logo ble til da Oppland Arbeiderblad fremstilte klubben i en humoristisk tegning, som gribber. Klubbens beste serieplassering er 4.plass i 4.divisjon både i 2008 samt 2009 sesongen.


Vi har tatt en prat med dagens trener, Geir Sandberg, for å få litt oppdatert informasjon om årets gribber.

Hvordan har vintersesongen sett ut så langt?
Vi i Dokka trener to ganger i uka inne i Dokkahallen. Vi planlegger å starte treninger ute i mars da forholdene tillater det. På grunn av dårlige muligheter for trening på stor bane i vintersesongen velger vi å spille forholdsvis mange treningskamper og har mål om minst sju kamper i vinter.

Vi har ansatt ny trener, Geir Heimdahl fra Søndre land. Vi har håp om at han kan løfte laget med sin erfaring og trenerkompetanse. Det har foreløpig vært en suksess med 14-20 mann på treningene og selv om vi trener inne kan vi se at en del prinsipper begynner å sette seg og vi føler at Heimdahl er godt i gang med å forankre sitt opplegg i spillergruppa.

Hvordan ser spillerstallen ut i år kontra fjoråret?
Spillerstallen er ikke fornyet fra i fjor, men Vegar Rostad og Mads Mario Tollefsrud er begge tilbake etter å ha vært skadet hele fjorårssesongen og det styrker oss vesentlig. Vi fikk i tillegg en del signeringer på høsten i fjor slik at vi føler oss bedre rustet mannskapsmessig for kommende sesong.

Har det vært travle dager på overgangsvinduet?
Ingen nye spillere pr d.d, men vi har tro på at det vil dukke opp et par ny fjes etter hvert. Vi er i dialog med konkrete spillere. Vi har ingen spillere i avgang. Det kjedelige er at vi ikke klarte å opprettholde et B-lag som i fjor. Dette gjør at vi etter hvert må ta ut en treningsgruppe på ca. 20 mann og noen får da ikke ett tilbud i vår klubb. Det viste seg veldig tungt å få stilt lag på B-kamper i fjor tross veldig mange navn på blokka og da har vi vurdert det slik at klubben må prioritere førstelaget ressursmessig.

Hva er klubbens målsetning for årets sesong?
Målsettingen for sesongen er å ta nok poeng til sikker plass i 4.divisjon. Vi ønsker å se framgang spillemessig og få mer ut av spillergruppa vi har enn det vi har klart de siste sesongene. Det er viktig for oss og fremstå som et reelt og seriøst alternativ i Landregionen.

Vi i Kolbu/KK takker Geir så mye for praten, og ser frem til to spennende oppgjør mot Dokka Sportsklubb denne sesongen. Neste lag under lupen starter på “L” og slutter på “unner” – mer avsløres ikke før neste uke så her må du regelrett bare smøre deg med tålmodighet!