Under lupen: MBK Domkirkeodden

underlupen_illustrasjon

I denne ukens “under lupen” skal vi se nærmere på et lag som fort kan bli et av de mest spennende innslagene i årets 4.divisjon. MBK Domkirkeodden som klubb er ikke eldre enn 538 dager gammel, men virker allerede å være godt rystet til en ny sesong etter opprykket i fjor.

munkene-300x300Når tidligere Brumunddal-spiller, Øyvind Melgalvis, ønsket å trappe ned på mengden med trening som krevdes for å spille 2.divisjon, bestemte han seg like godt for å etablere sin egen klubb med gode kompiser som lagkamerater. Resultatet ble MBK Domkirkeodden, og laget debuterte like greit med å gå ubeseiret gjennom fjorårets 5.divisjon og dermed opprykk til 4.div på første forsøk.

Når det gjelder selve navnet MBK Domkirkeodden, står den første «M» en for Munkenes, og er en videreføring av Munkholmen BK (en klubb som studenter fra nærområdet i sin tid startet i Trondhem). Flere av spillerne som den gang dannet Munkholmen er dermed gjenforent gjennom den nye klubben MBK Domkirkeodden.

Laget består ellers av en rekke spillere med lang fartstid i 2.divisjon, i tillegg til at flere faktisk har erfaring fra både de to øverste divisjonene i Norge. Klubben ble stiftet av Melgalvis og fem andre kompiser ettersom det ikke fantes et lokalt og reelt alternativ for en hel gjeng med gutter i sin beste alder. Mange er i en alder hvor familie og jobb krever sitt, og Melgalvis uttaler selv at det var vanskelig å finne en lokal breddeklubb som ikke trente 3-4 økter i uka. I MBK Domkirkeodden har laget stort sett holdt seg til én økt i uka, men også lagt inn en ekstra økt, frivillig sådan.

munkene

Vi har naturligvis vært i kontakt med Øyvind Melgalvis, som mer enn gjerne ville fortelle oss om hvordan statusen er for MBK Domkirkeodden nå litt over en måned før seriestarten.

Hvordan har vinteren og treningsarbeidet vært så langt for “Munkene”?

Vi ligger tålelig greit ann i forberedelsene. Det er en stamme på 13-15 mann som trener godt, og noen som av ulike grunner ikke har fått begynt skikkelig. Vi forsøker å få med flere på trening, men tar dette med knusende ro foreløpig.

Vi har fått booket noen treningskamper frem mot seriestart, og da får vi se hvordan vi ligger an. Særlig er Moelven og Fart fine kamper for å se hvordan vi ligger an mot sterk 4.divisjonsmotstand. I tillegg er vi i dialog med FL Vang og Løten FK, for å få til en ekstra treningskamp mellom Jesskam og Fart.

Siden praten med Øyvind har MBK Domkirkeodden spilt to treningskamper. Moelven ble slått hele 13-7, ikke i bordtennis, men 7er-kamp i Limtrehallen i Moelv. Sist uke slo laget også Hernes 1-3, og virker dermed å være i fin rute fem uker før det braker løs med seriestart.

Hvordan er laget sammenliknet med fjorårets opprykkslag, og er det nye spillere på vei inn?
Når det gjelder troppen, så er det noe bevegelse. Vi har noen som har lagt støvlene på hylla, av ulike årsaker, og noen som er i tenkeboksen. Dermed har det vært nødvendig å få inn noen nye fjes, særlig bakover på banen. Midtstopper Raymond Lundquist blir ikke med i 2016, men klubben er i samtaler med en arvtaker i Dmytro “Dima” Yampolskyy. I tillegg kommer Toni Skoglund fra Moelven til å skrive under, men disse to er per dags dato ikke en del av troppen. Foruten de nevnte har vi også vært i kontakt med et par keepere, hvis Bredo Larsen skulle legge hanskene på hylla, samt en ekstra offensiv spiller. (Fullstendig tropp finner du nederst i artikkelen)

Det ble opprykk på første forsøk i fjor, har laget noen ambisjon denne sesongen?
Vi har ingen uttalt målsetning, men tror vi kan bite godt fra oss i divisjonen. Når vi tar en kikk på avdelingen ser vi at Kolbu/KK og Toten seiler fram som soleklare favoritter. Vi vet lite om ståa i de øvrige klubbene, kanskje får vi vite litt gjennom «Under lupen» på deres hjemmeside, men vi ser for oss at det kan bli veldig jevnt og åpent bak de to nevnte klubbene. Sånn sett tenker vi at bronseplassen er «up for grabs», men det er ikke noe tydelig mål. Jeg tror vi trener for lite til å kunne tukte Kolbu/KK og Toten over en hel sesong, men vi skal gi dem tøff motstand i enkeltkamper. Vi gleder oss til å stifte nye bekjentskaper og friske opp gamle!

Spillerstall MBK Domkirkeodden 2016:

Keepere:
10. Bredo Larsen (i tenkeboksen)
62. Trygve Hillestad

Forsvar:
6. Jonas Røysheim Sjølie
11. Knut Marcial Årnes
19. Preben Stai
22. Magnus Nysveen
23. Henrik Hornæss (ny fra Brumunddal. Har sagt muntlig ja, og signerer i løpet av kort tid)
25. Sondre Eikås
30. Kjetil Gerhardsen (ny fra Brumunddal)
89. Anders Paulsberg

Midtbane
4.Pål Ekeberg Schjerve
7.Øyvind Melgalvis
8.Espen Borøchstein Sørlie (ny fra Kristiansund FK)
13. Henrik Kise
17. Åsmund Woldsengen
20. Jim Sørum Johansen
26. Khoa Huynh (ny fra SBK Drafn)
39. Hans Iver Frydenlund
42. Tore Lars Skjelseth
92. Anders Stai (i tenkeboksen)

Angrep
5. Anders Bakkerud Larsen
9. Lars Bjørke (fått ny jobb som sportslig leder i Moelven IL. Usikker på om tida strekker til)
14. Per Anders Skjelseth (ny fra Brumunddal)
71. Christopher Snekkevik
77. Sigurd Ertsås
99. Narcis Hamzić

Gir seg:
Kent Angelo (flyttet)
Andreas Løseth Johansen (lagt opp pga. skade)


Vi takker Øyvind så mye for praten, og gleder oss til å møte munkene i et spennende oppgjør allerede i den 3.serierunden på Briskeby stadion!